Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának első száma

Idei első kiadványunkban Körkép rovatunk az esport világát ismerteti meg velünk, míg a Fókuszban a kriptovalutákról olvashatunk bővebben.

Tovább
Magyar okos város megoldások is bemutatkoztak Bangkokban

A Digitális Jólét Program közreműködésével megvalósult magyar-thai üzleti fórumon nyolc vállalat mutathatta be okos város fejlesztéseit.

Tovább
Mitől okos egy város? – Balla Attila az M5 műsorában

Az okosvárosokról szóló diskurzusok szerteágazóak, számuk pedig egyre növekszik a felgyorsult urbanizációval, a megavárosok elszaporodásával és a digitális technológia elterjedésével párhuzamosan.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának januári száma

Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

Tovább
Véget ért az Edu Robotics Cup

A Digitális Jólét Program is támogatta a minden korosztály számára meghirdetett LEGO robotépítési és programozási versenyt.

Tovább
Már közel 3,7 milliárd forintot nyertek el a magyar vállalkozások digitális fejlesztésekre

A munkahelyek megvédését, és újabbak létrehozását is segíti az a pályázat, amelyben már mintegy 3,7 milliárd forintot pályáztak sikeresen magyar cégek a digitális képességeik fejlesztésére – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Tovább
DJP által mentorált startupok is összemérték erejüket a brit nagykövetség versenyén

A Digitális Jólét Program (DJP) által mentorált két cég is továbbjutott a Tech Rocketship Awards: Business Clinics elnevezésű verseny regionális fordulóján, amit Nagy-Britannia budapesti nagykövetsége szervezett.

Tovább
ITM: Elsőként a Budapest Bank használhatja a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

A novemberben indult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokra.

Tovább
Gál András Levente: Vissza kell szerezni a személyes adatvagyonunk feletti rendelkezési jogot

Ahhoz, hogy Magyarországon a digitális gazdaság versenyképes legyen, az államnak támogatnia kell az embereket abban, hogy az adatvagyonukkal gazdasági szereplőkké váljanak - mondta a DJP szakmai vezetője.

Tovább
Megjelent a Civitas Sapiens’20 kiadvány

A Digitális Jólét Program Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpontjának idén második alkalommal megrendezett online konferenciáján bejelentették a Digitális Falu Programot, amely a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását különböző digitális, illetve okos megoldásokkal hivatott segíteni.

Tovább
Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar agrárium digitalizációja

Megjelent Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának intézkedési terve.

Tovább
Már applikáción keresztül is feltölthetőek a fotóalbumok a Kézai Simon program honlapjára

A Kézai Simon Programban a honlap mellett egy androidra és iOS-re egyaránt elérhető alkalmazás is segíti a családi archívumban fellelt képek digitalizációját, feltöltését és rendezését.

Tovább
Magyarország a világ élmezőnyében az idei Code Week-en

A nyolcadik alkalommal megrendezett Programozás Hete az Európai Unió által elindított, de mára világméretűvé vált önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több emberhez eljuttassa az algoritmikus gondolkodást, a programozást és a korszerű digitális technológia eredményeit.

Tovább
Az agrárium digitalizációjának középpontjában az ember áll

A Digitális Jólét Program is részt vett a Portfolió Agrárszektor 2020 online konferenciáján.

Tovább
Megjelent a Digitális Jólét Magazin első száma

A tartalomból: Mit hoz nekünk az 5G? Elindult az MI Kihívás! Jön a DigiTesi! Digitális Jólét Program 2030.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalója

Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

Tovább
2021-ben beindulhat a digitális adatkereskedelem - Lendületet kap a nyílt bankolás

Fókuszban a digitális államkormányzás kialakítása. A tervek szerint 2020 végére elkészülnek a közigazgatási, vállalati és személyes adatvagyon értékelését, kereskedelmét lehetővé tevő jogszabályi keretrendszer alapjai.

Tovább
Digital Public Administration Summit: A digitalizáció nem választás kérdése

A digitalizáció mára meghódította a világot, a piacokat és a versenyszférát is, itt az ideje, hogy aktív beszédtémájává váljon a jó kormányzásnak és a jó közigazgatásnak is – jelentette ki Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, az I. Digital Public Administration Summit 1st online Workshopon tartott köszöntőjében.

Tovább
Digital Public Administration Summit (DPAS) 1st Workshop online konferencia

Először Magyarországon rendeznek olyan konferenciát, amely dedikáltan a digitális közigazgatás, a digitális államkormányzás témájával foglalkozik.

Tovább
Készül Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája

A stratégia a DJP keretében az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológia Minisztérium, valamint az érintett élelmiszeripari szakmai szervezetek és a Szent István Egyetem közreműködésével jövő februárra készülhet el.

Tovább
Dedikált intézményrendszerrel és az intézkedési terv projektekké bontásával halad az MI Stratégia megvalósítása

Az MI Koalíció IV. plenáris ülésén a küszöbön álló feladatok felvázolása mellett az MI Nemzeti Lab hivatalos megnyitójára is sor került, és bejelentették: december 1-jén indul az MI Kihívás.

Tovább
Nemzetközi fórumokon mutatkozott be a DJP

A Digitális Jólét Program és a Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpont is bemutatkozott két nemzetközi rendezvényen, amelyeket a napokban tartottak: a Bajor-magyar smart city és a Magyar-román üzleti fórumon. Mindkét online rendezvényen előadást tartott Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tovább
Digitalizáció vs. koronavírus – Gál András Levente a Trend Fm-en

"A koronavírus okozta járványhelyzetről nem lehet pozitívan beszélni, de az tagadhatatlan, hogy a kialakult helyzet mellékhatásaként néhány hónap alatt több évnyi fejlődésnek lehettünk tanúi a digitalizációban."

Tovább