Második állomásához érkezett a DJP Térségi Fórum programsorozat

A Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont rendezvényén ezúttal is több kelet- és délkelet-ázsiai ország üzleti sajátosságaival ismerkedhettek meg az érdeklődő cégek.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika második évfolyamának 8. száma

Körkép szegmensünk ezen a héten a közösségi média erejét vizsgálja, míg Fókuszban az európai oktatási térség együttműködését járjuk körbe.

Tovább
A DJP okosváros-megoldásai is bemutatkoztak az Ökoindustrián

Az okosváros-szolgáltatások egyik legfőbb célja, hogy élhetőbbé tegyék a településeket, ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy célzott és minőségbiztosított fejlesztések valósuljanak meg.

Tovább
Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció

Annak érdekében, hogy hazánk a pilóta nélküli járművek használata terén mihamarabb a világ élvonalába kerüljön, és mintaként szolgáljon az Európai Unió számára a jogszabályi környezet kialakításában, több, mint 60 alapító tag részvételével létrejött a Magyarországi Drón Koalíció.

Tovább
Folytatódott a DJP Digitális Iránytű Ágazati Fórum

A rendezvényen a Digitális Jólét Nonprofit Kft. vezetői, szakértői, valamint a meghívott cégek képviselői tartottak előadást.

Tovább
Felelős Foglalkoztatói minősítést kapott a Digitális Jólét Nonprofit Kft.

Társaságunk a 2021. évi Felelős Foglalkoztatóvá válás minősítési folyamatában elnyerte a Felelős Foglalkoztató Bronz minősítési fokozatát.

Tovább
Társadalmi egyeztetés alatt a Digitális Élelmiszeripari Stratégia

2021. május 5-ig bárki véleményezheti a Digitális Jólét Program keretében készült Digitális Élelmiszeripari Stratégia első verzióját.

Tovább
A tartós home-office miatt változtatni kell a munkajogon

A DJP Munkajog a digitális munkarendben című konferenciája után jogászok fogalmazták meg javaslataikat.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló 8. száma

Itt a 3D nyomtatással előállítható antennarendszer, ami elektromos energiává alakítja az 5G hullámait.

Tovább
Immár harmincadik alkalommal került megrendezésre a NETWORKSHOP konferencia

A felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáján összesen 14 szakértő tartott előadást a Digitális Jólét Program és a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség képviseletében.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika második évfolyamának 7. száma

A Digitális Krónika legújabb számából megtudhatjuk, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeket a képernyők előtt, továbbá azt is, hogy milyen módon járulhatnak hozzá a pénzügyi innovációk az egészségügyi szektor teljesítményéhez.

Tovább
Indul a DJP Fintech Design Versenye!

A "Z generáció" tagjai tervezhetik meg a jövő pénzügyi szolgáltatásait a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak meghirdetett versenyen.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló 7. száma

A Digitális Krónika legújabb Heti Hírösszefoglalójában a 7 nap – 7 digitális válasz és a Digitális Európa Program hírei című rovataink mutatják be röviden a digitális világ legfrissebb történéseit.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 6. száma

Az eheti Körkép a hazai és nemzetközi drónreptetés szabályozásait és szokásait veszi górcső alá, míg a Fókuszban a videojáték-ipart és annak hatásait ismerhetjük meg közelebbről.

Tovább
Elkezdődött a DJP Térségi Fórum programsorozata

A Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont a távol-keleti beruházásokban és üzleti kapcsolatok kialakításában segíthet az érdeklődő cégeknek.

Tovább
Hivatalos állásfoglalást adott ki az MTA az 5G egészségügyi és környezeti kérdéseiről

Az 5G telekommunikációs rendszerek alkalmazásával a lakosság napi átlagos személyi rádiófrekvenciás expozíciója várhatóan nem fog növekedni. Ellenkezőleg.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának 6. száma

A Digitális Krónika legújabb Heti Hírösszefoglalójában a 7 nap – 7 digitális válasz és a Digitális Európa Program hírei című rovataink mutatják be a digitális világ legfrissebb történéseit.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 5. száma

A Körkép című rovatunk a telemedicina világát járja körbe, míg a Fókuszban a média és a mesterséges intelligencia kapcsolatát veszi górcső alá.

Tovább
A fogyasztóvédelemben is utat tör a digitalizáció – szakmai fórum a digitális fogyasztóvédelem szereplői számára

2021. március 22-én kerül megrendezésre a Digitális Jólét Program keretein belül az I. Digitális Fogyasztóvédelmi Nap.

Tovább
Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a DJP állandó szakértője

Dr. Nyulas-Oberna Sára a DJP kezdeteitől számos igen fontos feladatban vett részt. Kitartó, elkötelezett és precíz munkája elismeréseként kapott most rangos állami kitüntetést.

Tovább
Több mint másfél milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

Az eseményre közel száz országból érkeznek majd középiskolás diákok.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának 5. száma

A Digitális Krónika legújabb Heti Hírösszefoglalójában a 7 nap – 7 digitális válasz és a Digitális Európa Program hírei című rovataink mutatják be a digitális világ legfrissebb történéseit.

Tovább
Projektpedagógiától az online tanulás támogatásáig

Minden, amit a Digitális Témahétről tudni érdemes.

Tovább
DJP–MKIK állandó munkacsoport alakult

A cél, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások a digitális élmezőnybe kerüljenek.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 4. száma

Fókuszban a digitális ügyfélélmény fejlődése, a Körkép rovatban pedig megismerhetjük, hogyan formálódik át a felsőoktatás a világban a digitalizációnak köszönhetően.

Tovább
Összefogás az agrárágazat digitalizációjáért

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) megbízott rektora és dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a digitalizáció agrár- és logisztikai területein való együttműködésről.

Tovább