A kormány elkötelezett a dróntechnológia sikere iránt

A kormány elkötelezett abban, hogy Magyarország sikerrel alkalmazza a dróntechnológiát, és a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönzi az elterjedést - mondta Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese a 4. Drón Konferencia és Expo megnyitóján.

Tovább
Először rendeztek drónvilágkupa-futamot Magyarországon

A zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpályán rendezték meg szeptember 17-e és 18-a között az első Magyar Drón Világkupa Futamot.

Tovább
Meghosszabbították az Év Digitális Faluja díj pályázat benyújtási határidejét!

A nyertes települések idén is értékes nyereményekben részesülnek.

Tovább
Zalaegerszegen rendezik meg az első Magyar Drón Világkupa Futamot

A zalaegerszegi ZalaZone Járműipari tesztpályán rendezik meg szeptember 17. és 18. között az első Magyar Drón Világkupa Futamot. A közel 60 fős mezőnyben az élvonal pilótái vesznek részt.

Tovább
Megújult a DJP digitalizációs fogalomtára

A digitalizáció fejlődésével számos új fogalommal találkozunk, amelyek ismeretlenek, de a mindennapok során használjuk őket.

Tovább
Idén is ott leszünk az EFOTT Fesztiválon

Drónszimulátorral, e-sport kihívással, fotópályázattal és videójátékokkal várja a Digitális Jólét Program a résztvevőket az EFOTT Fesztiválon.

Tovább
Szakmai workshopon tekintette át a Mesterséges Intelligencia Koalíció az elmúlt év eredményeit

Közel 4 éve, hogy a Mesterséges Intelligencia Koalíció létrejött 78 nemzetközi és hazai cég, illetve egyetemek, tudományos műhelyek, szakmai és közigazgatási szervezetek részvételével azzal a céllal, hogy közösséget és fórumot biztosítson a magyar MI ökoszisztéma valamennyi szereplőjének, akik aktívan hozzá kívánnak járulni a magyar MI környezet és képességek fejlődéséhez.

Tovább
Sportinformációs rendszerek a V4 országokban

A Digitális Jólét NKft. által rendezett konferencián a szakemberek bemutatták a sportinformációs rendszerek legjobb nemzetközi gyakorlatait és az azokról szerzett tapasztalatokat, működésüket, szabályozási környezetüket, és a jövőbeni tervezett fejlesztési irányokat.

Tovább
A nemzeti albumok és fotóarchívumok digitalizációjának fontosságát hirdető konferenciát tartott a Kézai Simon Program

A rendezvény elsődleges célja olyan szakmai partnerek és intézmények megszólítása volt, amelyek fotódigitalizációval, illetve archívumok gyűjtésével és kezelésével foglalkoznak a V4 országokban.

Tovább
Óvodai honlapok kialakítását segíti az OkosÓvoda Program

A Digitális Jólét Program keretében a magyarországi óvodák és bölcsődék számára pályázati lehetőséget kínálunk ingyenesen igénybe vehető honlapszolgáltatásra.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika III. évfolyamának 11. száma

A nyári szünet előtti utolsó Digitális Krónika kiadványában ismét tájékozódhatunk a legérdekesebb nemzetközi digitalizációs hírekről a 7 nap – 7 digitális válasz, a Digitalizációs hírek Európából, valamint az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlójának segítségével.

Tovább
Hat helyszínen nyíltak Digitális Tudásközpontok Magyarországon

A már működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban - Békés, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Oroszlány és Veszprém - adtunk át Digitális Tudásközpontokat.

Tovább
Rangos nemzetközi elismerésben részesült az MI Kihívás

A világ egyik legnagyobb információs és kommunikációs technológiai rendezvényének versenyén az e-learning kategóriában jutott a legjobb öt közé a DJP projektje.

Tovább
A digitalizáció eredményeire közösen hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Digitális Jólét Program

A 2019-21-es pandémiás időszak jelentős figyelmet irányított az online végezhető, digitális pénzügyi szolgáltatásokra, így a biztosítások esetében is fokozott jelentőséget nyert az online szerződéskötés lehetősége, az egyes ügyintézési folyamatok digitális intézése.

Tovább
Nagy sikerrel mutatták be a Mobilitás Platform intelligens járműteszteket támogató infrastruktúra projektjét

A projekt célja valós járműteszt adatok gyűjtésére és felhasználására szolgáló, skálázható kísérleti intelligens útinfrastruktúra megtervezése, C-ITS szolgáltatások pilot környezetben való megvalósíthatóságának vizsgálata és három kiválasztott használati eset vizsgálatának megkezdése volt.

Tovább
Átadták az oroszlányi Digitális Tudásközpontot

Robotika, virtuális valóság, automatizáció, mesterséges intelligencia – a XXI. század legmodernebb vívmányai, amelyeket hamarosan testközelből ismerhetnek meg a fiatalok és a technológia iránt érdeklődők.

Tovább
Indul az Edtech együttműködés

Az együttműködés célja, hogy képviselje és segítse a magyarországi oktatástechnológiai piac szereplőit, és hídként működjön az egyetemek, iskolák és az oktatástechnológiai cégek között.

Tovább
Gyermekeink védelme az online térben az ÁGOTA Országos Gyermekvédelmi Konferencián

A szakmai rendezvény fókuszában a családjukból kiemelt, sokszor súlyosan traumatizált gyermekek álltak, mert esetükben fokozott annak a veszélye, hogy bántalmazás áldozatai vagy elkövetői lesznek.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika III. évfolyamának 9. száma

Digitális Kisokos rovatunkban a kétfaktoros azonosítást mutatjuk be közelebbről, Körkép rovatunk a digitalizáció sporthoz való kapcsolatunkra gyakorolt hatását kutatja, míg az eheti Fókusz középpontjában a nyílt forráskódú szoftverek állnak.

Tovább
Edu Agro Drone Cup

Idén először kerül megrendezésre a Digitális Jólét Program támogatásával, a Digitális Agrárakadémia intézkedés keretében a Széchenyi István Egyetem, valamint az Edutus Egyetem szervezésében az Edu Agro Drone Cup.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika III. évfolyamának 8. száma

Fő cél a fenntarthatóság: intelligens és e-kezdeményezések az elérhetőbb klímacélokért.

Tovább
Technikai-tudományos találkozó a trópusokon

Idén 34. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, melynek házigazdája Indonézia.

Tovább
Felelős foglalkoztató címmel ismerték el a Digitális Jólét Nonprofit Kft. munkáltatói tevékenységét

A 2020-ban Családbarát munkahely címet is elnyerő Digitális Jólét Nonprofit Kft. munkáltatói stratégiájának kiemelt célja a munkavállalók elkötelezettségének és elégedettségének növelése, valamint szakmai fejlődés és hosszútávú karrierlehetőség biztosítása.

Tovább
Informatikai világversenyen szereztek ezüst- és bronzérmet magyar diákok

A négytagú magyar delegáció tagjai az ELTE Informatikai Karának budapesti campusáról kapcsolódtak be a versenybe.

Tovább