A K&H Bank is használhatja a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

A tavaly novemberben elindult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokra.

Tovább
Biztonságos Internet Napja: tájékoztató és oktatási anyagokkal hívja fel a figyelmet a DJP a tudatos internethasználat fontosságára

A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok hogyan tudják az internetet biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának idei harmadik száma

Az USA-ban drónokkal szűrik a koronavírus-fertőzötteket és fertőtlenítik a tereket, épületeket, akár UV sugárzással is.

Tovább
A digitális államkormányzás legújabb innovációi – megjelent a Digital Public Administration Summit 1st workshop utókiadványa

Kiadványunk az első nemzetközi DPAS konferencia összefoglalója, amely áttekintést ad a digitális közigazgatás aktuális trendjeiről és jövőbeni irányvonalairól.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 2. száma

Ezen a héten a Körképben a digitális onboarding térhódításával ismerkedhetünk meg a pénzügyi szektorban, míg a Fókuszban a kvantumszámítógépekről olvashatunk részletesen.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának idei második száma

Kína államilag jóváhagyott Blokklánc-alapú Szolgáltató Hálózatot épített ki; amerikai kutatók az MI irányíthatatlanná válására figyelmeztetnek; Németországban létrehozták az első e-mobilitási hűségprogramot - és még sok érdekesség új hírösszefoglalónkban.

Tovább
Mától érhető el a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának első száma

Idei első kiadványunkban Körkép rovatunk az esport világát ismerteti meg velünk, míg a Fókuszban a kriptovalutákról olvashatunk bővebben.

Tovább
Magyar okos város megoldások is bemutatkoztak Bangkokban

A Digitális Jólét Program közreműködésével megvalósult magyar-thai üzleti fórumon nyolc vállalat mutathatta be okos város fejlesztéseit.

Tovább
Mitől okos egy város? – Balla Attila az M5 műsorában

Az okosvárosokról szóló diskurzusok szerteágazóak, számuk pedig egyre növekszik a felgyorsult urbanizációval, a megavárosok elszaporodásával és a digitális technológia elterjedésével párhuzamosan.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika Heti Hírösszefoglalójának januári száma

Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

Tovább
Már közel 3,7 milliárd forintot nyertek el a magyar vállalkozások digitális fejlesztésekre

A munkahelyek megvédését, és újabbak létrehozását is segíti az a pályázat, amelyben már mintegy 3,7 milliárd forintot pályáztak sikeresen magyar cégek a digitális képességeik fejlesztésére – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Tovább
Véget ért az Edu Robotics Cup

A Digitális Jólét Program is támogatta a minden korosztály számára meghirdetett LEGO robotépítési és programozási versenyt.

Tovább
DJP által mentorált startupok is összemérték erejüket a brit nagykövetség versenyén

A Digitális Jólét Program (DJP) által mentorált két cég is továbbjutott a Tech Rocketship Awards: Business Clinics elnevezésű verseny regionális fordulóján, amit Nagy-Britannia budapesti nagykövetsége szervezett.

Tovább
ITM: Elsőként a Budapest Bank használhatja a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

A novemberben indult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokra.

Tovább
Gál András Levente: Vissza kell szerezni a személyes adatvagyonunk feletti rendelkezési jogot

Ahhoz, hogy Magyarországon a digitális gazdaság versenyképes legyen, az államnak támogatnia kell az embereket abban, hogy az adatvagyonukkal gazdasági szereplőkké váljanak - mondta a DJP szakmai vezetője.

Tovább
Megjelent a Civitas Sapiens’20 kiadvány

A Digitális Jólét Program Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpontjának idén második alkalommal megrendezett online konferenciáján bejelentették a Digitális Falu Programot, amely a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását különböző digitális, illetve okos megoldásokkal hivatott segíteni.

Tovább
Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar agrárium digitalizációja

Megjelent Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának intézkedési terve.

Tovább
Magyarország a világ élmezőnyében az idei Code Week-en

A nyolcadik alkalommal megrendezett Programozás Hete az Európai Unió által elindított, de mára világméretűvé vált önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több emberhez eljuttassa az algoritmikus gondolkodást, a programozást és a korszerű digitális technológia eredményeit.

Tovább
Már applikáción keresztül is feltölthetőek a fotóalbumok a Kézai Simon program honlapjára

A Kézai Simon Programban a honlap mellett egy androidra és iOS-re egyaránt elérhető alkalmazás is segíti a családi archívumban fellelt képek digitalizációját, feltöltését és rendezését.

Tovább
Az agrárium digitalizációjának középpontjában az ember áll

A Digitális Jólét Program is részt vett a Portfolió Agrárszektor 2020 online konferenciáján.

Tovább
Megjelent a Digitális Jólét Magazin első száma

A tartalomból: Mit hoz nekünk az 5G? Elindult az MI Kihívás! Jön a DigiTesi! Digitális Jólét Program 2030.

Tovább
2021-ben beindulhat a digitális adatkereskedelem - Lendületet kap a nyílt bankolás

Fókuszban a digitális államkormányzás kialakítása. A tervek szerint 2020 végére elkészülnek a közigazgatási, vállalati és személyes adatvagyon értékelését, kereskedelmét lehetővé tevő jogszabályi keretrendszer alapjai.

Tovább
Digital Public Administration Summit: A digitalizáció nem választás kérdése

A digitalizáció mára meghódította a világot, a piacokat és a versenyszférát is, itt az ideje, hogy aktív beszédtémájává váljon a jó kormányzásnak és a jó közigazgatásnak is – jelentette ki Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, az I. Digital Public Administration Summit 1st online Workshopon tartott köszöntőjében.

Tovább