Felelős foglalkoztató címmel ismerték el a Digitális Jólét Nonprofit Kft. munkáltatói tevékenységét

A 2020-ban Családbarát munkahely címet is elnyerő Digitális Jólét Nonprofit Kft. munkáltatói stratégiájának kiemelt célja a munkavállalók elkötelezettségének és elégedettségének növelése, valamint szakmai fejlődés és hosszútávú karrierlehetőség biztosítása.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 19. száma

A tartalomból: Egy osztrák startup tapintható, így vakok és gyengénlátók által is használható „kijelzőt” fejlesztett ki; egy észt startup újszerű képzéseket kínál és versenyeket szervez az információbiztonság területén; a görög kormány és a Microsoft közös projekt keretében készíti el az első, ókori olimpiai játékok helyszínének háromdimenziós „pillanatfelvételét”.

Tovább
Izgalmas előadások a HTE Infokom konferenciáján

A rendezvény széleskörűen foglalkozott az infokommunikáció (távközlés, informatika és média) aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdéseivel.

Tovább
Magyarországon lehet a leggyorsabban internetezni Európán belül

Az európai államok közül a Magyarországon élők interneteznek a leggyorsabban - mondta el dr. Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára az 5G Koalíció konferenciáján.

Tovább
Új korszakot nyit a magyar mezőgazdaságban a Digitális Agrárakadémia létrehozása

A digitális átállásról az agrárium sem maradhat le, és ehhez szükség van korszerű, tudásmegosztó honlapra.

Tovább
Bemutatkoztak a Nyugat Balkáni Térség országai

A DJP Térségi Fórum programsorozat célja, hogy havi, vagy havonta többszöri rendszereséggel szervezett, online esemény keretében bemutasson egy-egy térséget.

Tovább
Smart City Challenge döntő a Digitális Iránytű Ágazati Fórumon

Második alkalommal szervezte meg közösen a DJP és a Mathias Corvinus Collegium a Smart City Challenge vetélkedőt. A győztes csapatok a digitális falufejlesztés és hulladék kezelő applikáció ötletét dolgozták ki.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyam 18. száma

A Digitális Krónika II. évfolyam 18. száma az 5G-innovációkba és a Facebook metaverzumába enged bepillantást.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló legfrissebb száma - 2021. november 10.

A tartalomból: A nem digitalizált iparágakban dolgozók távmunkavégzését segítő pilot projekt indult; Megalakult az új európai startup szövetség; Ismét megrendezik az 5G Techritory fórumot.

Tovább
Két és félmillió emberhez jutott el az MI Kihívás

A tervezettnél két és félszer többet, két és félmillió embert értek el a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás ismeretanyagával, derült ki a Mesterséges Intelligencia Koalíció ötödik plenáris ülésén.

Tovább
Mezőgazdaság 4.0: a mezőgazdaság nemcsak hatékonyabbá, de zöldebbé is válhat a jövőben

Az adatalapú mezőgazdaság új utakat nyit a felelős vezetői döntések meghozatalában, és teret nyit az Európai Zöld Megállapodás céljainak teljesüléséhez is – hangzott el a DJP november 3-án tartott szakmai konferenciáján.

Tovább
Európa legkorszerűbb szuperszámítógépét fejleszti Magyarország

A megállapodás keretében a legkorszerűbb, mesterséges intelligencián alapuló öntanuló magyar nyelvi modell fejlesztése valósul meg, amely egyebek mellett a telefonos ügyfélszolgálatokon képes kezelni akár teljes banki folyamatot.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló legfrissebb száma - 2021. október 27.

A tartalomból: a Facebook közel tízezer európai uniós szakemberrel tervezi kialakítani a metaverzumot; az EU Kiberbiztonsági Ügynöksége kifejezetten a KKV-k számára fejlesztett egy eszközkészletet; egy dán vállalat innovációja jelentősen csökkenti a légi járművek madárral való ütközésének kockázatát.

Tovább
Pályázati felhívás a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2023) logójának tervezésére

A pályázat célja a rendezvény szellemiségéhez illeszkedő egyedi és jól azonosítható szimbólum megalkotása, mely kifejezi Magyarország, Szeged és a rendezvény által képviselt értékeket.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 17. száma

A tartalomból: Szingapúrban a járőröző robotok nem a biztonságérzetet, hanem az aggodalmat erősíti a helyiekben; Olaszországban stroke utáni rehabilitációt segítő VR rendszert fejlesztettek; a derékfájásban szenvedőknek nyújt segítséget a SelfBack mobilapplikáció.

Tovább
A Visegrádi országok üzleti környezetének bemutatásával folytatódott a DJP Térségi Fórum programsorozat

A legutóbbi rendezvényen Lengyelország, Csehország és Szlovákia üzleti sajátosságairól szerezhettek információt az érdeklődő cégek képviselői.

Tovább
Kézai Simon Program Pont nyílt a győri Széchenyi István Egyetemen

Partnerségi megállapodást írt alá a győri Széchenyi István Egyetem kancellárja, dr. Kovács Zsolt és Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tovább
Aki nem érti a digitalizációt, elveszítheti az önrendelkezését

Ha egy közösség szeretne szuverén maradni, akkor értenie kell a digitalizációt, és jó válaszokat kell adnia azokra a kihívásokra, amelyek hátterében az új technológiák állnak – emelte ki dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője a Vajdasági Magyar Digitális Napok konferencián.

Tovább
Az egyházi missziós munka hatékonyságát is segíthetik a digitalizációban rejlő lehetőségek

Magyarországon már régóta elérhetőek, és egyre gyarapodnak a hit megélésének digitális színterei, elég csak a digitális bibliára vagy az online keresztény közösségekre gondolni.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 16. száma

A tartalomból: a Glasgow-i Egyetem kutatói megérinthető, fizikailag érezhető hologram kifejlesztésén dolgoznak; a Facebook bejelentette, hogy szünetelteti a 10-12 éves gyermekek számára készülő Instagram fejlesztését, az Egyesült Királyságban létrehozták a világ legkisebb kvantumszámítógépét.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló legfrissebb száma - 2021. október 13.

A tartalomból: virtuálisan is le lehet futni a maratonokat iFIT-képes futópadokon; magyar vasúti terminál lehet Európa első, 5G-alapú technológiát használó intelligens közlekedési csomópontja; Hollandia kifejlesztette a Public-Eye rendszert, amely utcai térfigyelő kamerák képét dolgozza fel gépi látás és mesterséges intelligencia segítségével.

Tovább
Gyermek és ifjúsági jogok, lehetőségek és jóllét a digitális korban

Nemzetközi konferencia az Európa Tanács, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Digitális Jólét Program közös szervezésében.

Tovább
Magyarország élenjáró szerepre tör a dróntechnológia alkalmazásában

A hazai dróniparági kezdeményezések és fejlesztések, a pilóta nélküli légi járművek forgalommenedzsmentje, a drónszabályozás jelenlegi helyzete voltak a harmadik alkalommal megrendezett Drónkonferencia és Expó fő témái.

Tovább
Átadták a magyar fejlesztésű mesterséges intelligencia alapozó kurzus V4 nyelvi változatait

Az angolul és a V4-nyelveken elkészült tananyag cseh, lengyel, valamint szlovák verzióit ünnepélyes keretek között adták át az egyes országok képviselőinek.

Tovább
Alsómocsolád, Nagypáli, Füzérradvány és Rábapordány lettek „Az Év Digitális Faluja”-díj nyertesei

Az Év Digitális Faluja címet 2021-ben alapították azzal a céllal, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseiket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat.

Tovább