Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Civitas Sapiens Okos Város Konferenciát a Digitális Jólét Program

A konferencián résztvevők a több mint 30 kiállító futurisztikus városfejlesztési megoldásai mellett azt is megtudhatják, mely települések kapják meg a 2021-ben először odaítélt Év Digitális Faluja díjat.

Tovább
Online regisztrációval segítette a felkészülést a Digitális Jólét Program az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A DJP elsődleges feladata a polgárok ösztönzése volt az infokommunikációs eszközök használatára, korszerű digitális technológiai eszközök és felkészült szakemberek segítségével.

Tovább
Sok százan vettek részt a XII. Könyvtári Napon

A DJP két területet mutatott be: a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívást, valamint a Kézai Simon Programot.

Tovább
A DJP is részt vett az IT Business konferenciáján

Elsősorban a koronavírus-járvány hatásaira koncentrált az ITB egésznapos technológiai konferenciája, amelyen a DJP vezetői is felszólaltak.

Tovább
Magyar ezüstérem a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

Az idén Horvátország által szervezett, online formában megrendezett Közép-Európai Informatikai Diákolimpián, a 2021. évi CEOI-n 14 ország 48 diákja mérte össze tudását.

Tovább
Köszönet az országszerte, szervezetten működő, digitalizációt támogató mentorok önkéntes társadalmi munkájáért!

A járványidőszakban digitális kompetenciafejlesztéssel, a távoktatás technikai támogatásával, valamint vakcina regisztrációval is segítette a DJP mentorhálózatának mintegy kétezer mentora a lakosságot.

Tovább
Egy arany-, egy ezüst-, és három bronzérmet szereztek a magyar diákok

Véget ért az Európai Junior Informatikai Diákolimpia.

Tovább
Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Digitális Jólét Program divízióvezetője

Loboda Zoltán kollégánk az oktatás és szakdiplomácia területén végzett, hosszú évek óta tartó elkötelezett munkájáért kapta a rangos elismerést.

Tovább
Közép-Európai Informatikai Diákolimpia: Négy magyar középiskolás a régió legjobbjai között

14 közép-európai ország tehetséges diákjai mérik össze tudásukat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián.

Tovább
Drónversennyel zárta programsorozatát a DJP az EFOTT Fesztiválon

Véget ért az augusztus 11-15. között Sukorón megrendezett EFOTT Fesztivál, melyen idén a Digitális Jólét Program egy nagyszabású standdal és szerteágazó digitális programokkal várta az érdeklődő fiatalokat.

Tovább
Folyamatos programok várják a fiatalokat a DJP standján az EFOTT-on

Kipróbáltuk az e-közigazgatási buszt, megnéztük hogyan működnek az okosváros fejlesztések, illetve profi drónpilótáktól lestük el a drónreptetés fortélyait.

Tovább
A DJP az EFOTT Fesztiválon - Saját standunkon várjuk a vendégeket

Mintegy negyven program várja a fiatalokat a Digitális Jólét Program standján.

Tovább
Magyarország Digitális Agrárgazdaság Fejlesztéséért díjat kapott dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője

A DJP szakmai vezetőjeként kezdeményezte, hogy az agrárágazat digitalizációjához kapcsolódó területek, stratégiák is kiemelt prioritásként kezeljék a mezőgazdaságot, így az fontos szerepet kapott a Mesterséges Intelligencia Stratégiában és az 5G Koalíció munkájában is.

Tovább
Először szervezték meg a Közigazgatás Napja Konferenciát az NKE-n

A közigazgatás digitalizációja és az állami szolgáltatások korszerűsítése állt a középpontban a Közigazgatás Napja Konferencián.

Tovább
Sikerrel zajlott le a DJP és a NAVÜ közös rendezésében megvalósuló V4-es digitális csúcstalálkozó

A magyar, cseh, lengyel és szlovák szakértők többek között a közigazgatásban található mesterséges intelligencia megoldásokat, valamint a közadatok és a gazdasági jelenlét összefüggéseit vitatták meg több mint 350 virtuális résztvevő előtt.

Tovább
A digitalizációban nincs generációs különbség

Téves az a szemlélet, amely a digitális eszközök felhasználásában a generációs különbségekre helyezi a hangsúlyt: ezen a területen a funkciónak és a felhasználónak van jelentősége.

Tovább
Négy magyar középiskolás lány sikeres szereplése és rögtön egy ezüstérem – mérleg az első Lányok Európai Informatikai Diákolimpiáján

A pandémia miatt az online térbe költözött a 43 ország részvételével, eredetileg Zürichbe tervezett, 2021. június 14. és 19. között lezajlott verseny, amelynek Magyarország is alapító tagja.

Tovább
Tehetséges magyar diákok, kiváló magyar eredmények az idei Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

Szingapúr szervezte, de a járványhelyzet miatt online tartották a nagy érdeklődéssel kísért versenyt, amelyen a világ 88 országának 351 diákja mérte össze a tudását 2021. június 19. és 25. között.

Tovább
Indul az „Év Digitális Faluja” Díj pályázata

Az Év Digitális Faluja címre az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában.

Tovább
Megjelent a Digitális Krónika 2. évfolyam 13. száma

Szingapúri vállalat kifejlesztett egy mesterségesintelligencia-alapú algoritmust, mely segít elemezni az internetre feltöltött, szerzői jog által nem védett dalokat, ezáltal hozzájárulva az ismeretlen tehetségek felfedezéséhez, például Spotify-on; az amerikai NFL-ben játszó Minnesota Vikings csapata mesterségesintelligencia-alapú eszközt használ a stadionban jelen lévő szurkolók viselkedési jellemzőinek elemzésére; Ausztriában olyan kutató-mentő drónt fejlesztettek, amely képes megtalálni az erdőkben elveszett vagy balesetet szenvedett túrázókat, hegymászókat; az USA-ban az emberi cselekedetet előre jelző algoritmust fejlesztettek ki.

Tovább
A jövő már jelen van: E-sport

Össztársadalmi szinten a videójátékipar komolyan hozzá tud járni az ország jólétéhez, mivel olyan iparágakat egyesít, amelyek magját az erőteljes technológiai kutatás és fejlesztés (K+F) adja.

Tovább
Megjelent a Digitális Heti Hírösszefoglaló 13. száma

Címszavakban: az új-zélandi kormány megkezdi a média- és tartalomszabályozási keretek megújítását; egy tanulmány szerint húszból tizenhét spanyol vállalat növeli idén a digitalizációs beruházásait, és még többen tervezik, hogy nagyobb arányban fektetnek a fenntarthatóságba; Ausztráliában a Griffith Egyetem kutatói mesterségesintelligencia-alapú technológiával védik a koalákat; Nyugat-Ausztrália kormánya megkezdte az új, négyéves digitális stratégiája végrehajtását, aminek célja, hogy 2025-ig kényelmes, biztonságos és intelligens szolgáltatásokat tudjanak nyújtani.

Tovább