Publications

  Digitális Krónika 16. szám

  Világunk az MI-aranyláz küszöbén; olasz fitness alkalmazás az otthonról dolgozók átmozgatására; sztratoszférában működő 5G antennákkal felszerelt légi járművek tesztelése; 6G Innovációs Központ létesítése a teleportálás lehetőségének kutatása érdekében; érzelmek elemzésén alapuló hangalapú rendszerek – megjelent a Digitális Krónika 16. száma a digitális világ legfrissebb híreivel.

  Digitális Krónika 15. szám

  Szuperszámítógép segítségével fejlesztik az új olasz koronavírus-elleni gyógyszert, újabb katonai drónok fejlesztése az USA-ban, dél-koreai önvezető postai kézbesítő járművek tesztelése – csak néhány érdekfeszítő téma a most megjelent Digitális Krónika 15. számából, amelyben ismét megmutatjuk a világ legizgalmasabb digitális innovációiról szóló híreket.

  Digitális Krónika 14. szám

  Marson termeszthető mezőgazdasági ökoszisztéma létrehozása drónokkal és robotokkal; miniatűr, rovarokra és drónokra szerelhető szenzorok; MI alapú hibaforrás meghatározás motorhang alapján autókban; orosz mezőgazdasági digitalizációs megoldások; robotizált stadion fertőtlenítés az USA-ban – ismét jelentkezik a Digitális Krónika legfrissebb, 14. száma a nemzetközi digitalizáció legizgalmasabb híreivel.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. október 12.

  Érdekességek a tartalomból: a sportsérülések kockázatának csökkentése mozgáskövető rendszerekkel; "DrónVadász" az USA-ban; most zajlik az Európai Kódolás Hete; intelligens közlekedési rendszerek fejlesztésén is dolgozik a Digitális Európa Program.

  Digitális Krónika 13. szám

  A Digitális Krónika új számában többek között az átfogó digitalizációs kormányzati programok jógyakorlatait tekintjük át Európában és azon túl.

  Digitális Krónika 12. szám

  Adatügynökségek, közadatportálok jógyakorlatai, (M2M) kommunikációs rendszerek, Európa elmúlt 10 évének oktatási teljesítménye – ezen a héten is új témákkal jelentkezik a Digitális Krónika.

  Digitális Krónika 11. szám

  Új témákkal jelentkezik a Digitális Krónika, amelyből kiderül például, hogy milyen Digitális Innovációs Hub-ok léteznek a világban és Európában. A körkép fontos összegzés, hiszen a következő időszakban a digitalizáció motorjai lehetnek ezek az új Hub-ok Magyarországon is.

  Digitális Krónika 10. szám

  7 nap, 7 digitális válasz - digitális trendek és gyakorlatok a turizmus fejlesztésére és biztonságossá tételére - digitális fogyasztóvédelem: hamis értékelések, valódi csalódás

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. július 6.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 9. szám

  A Digitális Krónika eheti száma egy új témát állított középpontba: Milyen hatásai voltak a világjárványnak a sport iparágra?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. június 22.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 8. szám

  A Körképben: Digitális gyermekvédelem a koronavírus-járvány alatt és után. Fókuszban: Hogyan működik az iskolai korrepetálás online módon, mesterséges intelligenciával támogatva?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló: Hét digitális válasz a járványhelyzetre

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 7. szám

  A KÖRKÉP-ben: Hogyan változik meg az állam működése a járvány után? A FÓKUSZ-ban: Kiberbiztonság, a kiberhigiénia és a kiberkémkedés. Elemzés: Változik-e a felsőoktatási üzleti modell a világban a COVID-19 járvány hatására?

  Digitális Krónika 6. szám

  Az aktuális szám a DeepTech alkalmazását mutatja be a vírus elleni küzdelemben. Olvashatunk továbbá ebben a számban a horvát távoktatás sikereiről és a nemzetközi szervezetek vírus elleni tevékenységéről, illetve a vírus hatásainak kezeléséről.