Publications

  Digitális Krónika 12. szám

  Adatügynökségek, közadatportálok jógyakorlatai, (M2M) kommunikációs rendszerek, Európa elmúlt 10 évének oktatási teljesítménye – ezen a héten is új témákkal jelentkezik a Digitális Krónika.

  Digitális Krónika 11. szám

  Új témákkal jelentkezik a Digitális Krónika, amelyből kiderül például, hogy milyen Digitális Innovációs Hub-ok léteznek a világban és Európában. A körkép fontos összegzés, hiszen a következő időszakban a digitalizáció motorjai lehetnek ezek az új Hub-ok Magyarországon is.

  Digitális Krónika 10. szám

  7 nap, 7 digitális válasz - digitális trendek és gyakorlatok a turizmus fejlesztésére és biztonságossá tételére - digitális fogyasztóvédelem: hamis értékelések, valódi csalódás

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. július 6.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 9. szám

  A Digitális Krónika eheti száma egy új témát állított középpontba: Milyen hatásai voltak a világjárványnak a sport iparágra?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. június 22.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 8. szám

  A Körképben: Digitális gyermekvédelem a koronavírus-járvány alatt és után. Fókuszban: Hogyan működik az iskolai korrepetálás online módon, mesterséges intelligenciával támogatva?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló: Hét digitális válasz a járványhelyzetre

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 7. szám

  A KÖRKÉP-ben: Hogyan változik meg az állam működése a járvány után? A FÓKUSZ-ban: Kiberbiztonság, a kiberhigiénia és a kiberkémkedés. Elemzés: Változik-e a felsőoktatási üzleti modell a világban a COVID-19 járvány hatására?

  Digitális Krónika 6. szám

  Az aktuális szám a DeepTech alkalmazását mutatja be a vírus elleni küzdelemben. Olvashatunk továbbá ebben a számban a horvát távoktatás sikereiről és a nemzetközi szervezetek vírus elleni tevékenységéről, illetve a vírus hatásainak kezeléséről.

  Digitális Krónika 5. szám

  Körkép: Milyen lehet a világjárvány utáni újraindulás? A digitalizálódó gazdaság lehet a motor a világban? Végleg beköltözik a "home office"? Fókuszban a digitális oktatás és érettségi. Működik-e és mire elég a digitális testnevelés?

  Digitális Krónika 4. szám

  Körkép: a DeepTech, mint a digitalizáció új hídfőállása. Fókuszban: az Űrtechnológia sem marad ki a vírus elleni küzdelemből, és Kína új digitális pénzt tervez. Valamint Afrikában is érdekes újításokat hoz a vírus elleni küzdelem a digitalizáció területén!

  Digitális Krónika 3. szám

  Mely országok hogyan használják a digitális egészségügyi megoldásokban rejlő lehetőségeket a legeredményesebben a koronavírus-járvány kezelésére? Fókuszba kerültek a hálózatkutatás eredményei és a digitális oktatás kihívásai. A COVID-19 ellen hatásos gyógyszereket kiválogató világraszóló eredmények bemutatása mellett ráirányítjuk a figyelmet az OECD oktatási szakértőjének cikkére, amely a digitális oktatásra való áttérés nehézségeinek okait elemzi az OECD országaiban.

  Digitális Krónika 2. szám

  Tenyérnyi piacoké a jövő – digitális értékesítési lehetőségek helyi termelők számára; Digitális megoldások a közösségi összefogások szervezésére, valamint a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági kihívásainak kezelésére; Coronavirus Tech Handbook – a vírusfertőzéssel kapcsolatos információk megosztására szolgáló információs felület

  Digitális Krónika 1. szám

  A megoldás a kezünkben van? Hogyan használják mobiltelefonok cellainformációit az egyes kormányok a vírusfertőzés terjedésének ellenőrzésére? Mit tudnak Ázsiában? Mit tegyenek a kormányok, ha az adatvédelem még a hőkamerákat sem nézi jó szemmel?