Kiadványok

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2021. február 8.

  A Heti Hírösszefoglaló legfrissebb számában is találkozhatunk a Digitális Európa hírekkel, a 7 nap - 7 digitális válasz rovat pedig ismét nemzetközi hírcsokorral mutatja be a digitális világ történéseit.

  Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája 2020–2030


  A magyar Mesterséges Intelligencia Koalíció 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy közösséget és fórumot biztosítson a magyar MI ökoszisztéma azon szereplőinek, akik aktívan hozzá kívánnak járulni a magyar MI környezet és a vonatkozó készségek fejlődéséhez. Jelen Stratégia a Koalíció több mint 300 szervezetet és 1000 delegált szakértőt tömörítő szakmai közösségének közös, intézkedés központú munkája.

  The Hungarian Artificial Intelligence Coalition was established in 2018 to offer a community and forum for all stakeholders in the Hungarian AI ecosystem who wish to make an active contribution to the development of the Hungarian AI environment and skills. This Strategy is the joint, action-­oriented product of the Coalition’s professional community, consisting of over 300 organizations and 1,000 delegated experts.

  ISBN 978-615-81665-3-9

  ISBN 978-615-81665-2-2

  Digitális Krónika II. évfolyam 2. szám

  Ezen a héten a Körképben a digitális onboarding térhódításával ismerkedhetünk meg a pénzügyi szektorban, míg a Fókuszban a kvantumszámítógépekről olvashatunk részletesen.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2021. január 26.

  Kína államilag jóváhagyott Blokklánc-alapú Szolgáltató Hálózatot épített ki; Japánban zöld utat kapott az első gaming kriptovaluta; az Egyesült Királyságban Sir David Attenborough lehet az AR idegenvezetőnk jövőre; amerikai kutatók az MI irányíthatatlanná válására figyelmeztetnek; Németországban létrehozták az első e-mobilitási hűségprogramot; az USA-ban kis méretű drónokat szeretnének bevetni a kereskedelmi szállítmányozásban.

  Digital Public Administration Summit 1st workshop

  A digitális államkormányzás legújabb innovációi – megjelent a Digital Public Administration Summit 1st workshop utókiadványa

  ISBN 978-615-81665-5-3

  Digitális Krónika II. évfolyam 1. szám

  Idei első kiadványunkban Körkép rovatunk az esport világát ismerteti meg velünk, míg a Fókuszban a kriptovalutákról olvashatunk bővebben.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2021. január 11.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 18. szám

  Ezen a héten a KÖRKÉP középpontjában az összeesküvés-elméletek kora áll, vagyis a megtévesztő tartalmak, fake news - álhírek és az ún. deepfake jelensége kerül nagyító alá.

  Civitas Sapiens’20

  A Digitális Jólét Program Okos Város Tudásközpontja 2020. november 19-én immáron második alkalommal rendezte meg a Civitas Sapiens’20 – Okos Város Konferenciát. A koronavírus okozta járványhelyzet miatt ezúttal online platformon. A plenáris előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken hazai, valamint nemzetközi (maláj, bajor, amerikai, finn, lengyel) előadók osztották meg a témával kapcsolatos stratégiai és szakmai gondolataikat. A virtuális kiállító térben a Tudásközpont 28 partnere és ügyfele állított ki. Kiadványunk a konferencia köszöntőit, plenáris előadásait, kerekasztal-beszélgetéseit mutatja be.

  The task of the Civitas Sapiens Smart City Knowledge Base Division is to accomplish the goals set in the topic of smart city of the Digital Success Programme 2.0 concerning the development of urban and rural habitats. 400 participants, 2 countries, 6 sections, 35 speakers, and 28 smart city exhibitors: this is the essence of the first Civitas Sapiens’19 – Smart City conference in numbers. Our publication presents the plenary lectures, speeches, workshops, smart pitching and exhibitors of the 19 September 2019 conference.

  ISBN 978-615-81665-4-6

  ISBN 978-615-00-7528-0

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. december 7.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Jólét Magazin 1. szám

  A magazin induló számának fókuszában a Digitális Jólét Program szakmai műhelyeinek, projektjeinek és eredményeinek összegzése áll.

  Digitális Krónika 17. szám

  A Digitális Krónika legújabb számában is folytatódnak megszokott rovataink, a Digitális Kisokosban a dolgok internetjéről írunk, míg a Digitális Európa híreiben többek között az európai kórházak számára biztosított 200 fertőtlenítő robotról, illetve a Digitális Jólét Program nemzetközi elismeréséről lehet bővebben tájékozódni.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. november 09.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. október 26.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. szeptember 28.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.