Rangos nemzetközi elismerésben részesült az MI Kihívás

2022.06.17

2022. május 30. és június 3. között idén is megrendezésre került a világ egyik legnagyobb információs és kommunikációs technológiai rendezvénye, az ENSZ keretein belül szervezett WSIS Forum, amely minden évben kiváló lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre, megbeszélésekre és konzultációkra a téma iránt érdeklődők számára.


A fórum a fejlesztési célok elérése érdekében nagy hangsúlyt helyezett a multiszektoriális partnerségek kialakítására, amelyet strukturált hálózatépítés, konzultáció, jógyakorlatok cseréje útján igyekezett előmozdítani a közös digitális jövőépítés érdekében.



A WSIS Forum 2022 keretében a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megszervezték a versenyt a fenntartható fejlődést leginkább szolgáló projektek számára. A pályázatra ezúttal több mint ezer pályamunkát nyújtottak be.


Ezen a versenyen a Digitális Jólét Nonprofit Kft. mindkét nevezett projektjét, az MI Kihívást és az OkosÓvoda Programot is beválogatta a szakmai zsűri a legjobbak közé, amelyekre a verseny következő fordulójában online lehetett szavazni. Minden kategóriában öt projekt juthatott tovább online szavazással az úgynevezett bajnok (champion) projektek közé.


Nagy elismerés a számunkra, hogy az MI Kihívás az e-learning kategórián belül bejutott a legjobb öt közé, tehát bajnok projekt lett. Így június 1-jén Genfben, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) székhelyén megrendezett Champion díjátadón elismerő oklevélben részesült, melyet az ITU főtitkára, Houlin Zhao adott át.

Az ünnepélyes díjátadót követő két nap során megrendezésre kerülő WSIS TalkX rendezvényen a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakértője mutatta be a nemzetközi szakmai közösségnek az MI Kihívást, melynek célja, hogy 2022. végére minél több magyar polgár szerezzen általános ismereteket a mesterséges intelligenciáról a hazai fejlesztésű, ingyenesen hozzáférhető tananyag elsajátításával, további egymillióan pedig kiállítások, rendezvények, ismeretterjesztő anyagok, versenyek útján, valamint az ai-hungary.com weboldalon keresztül szerezzenek ismereteket a mesterséges intelligenciáról, annak előnyeiről, alkalmazásának etikai felvetéseiről és legjellemzőbb alkalmazási területeiről. 2021-ben 4 millió fő érte el a mesterséges intelligenciával kapcsolatos edukációs anyagokat különböző csatornákon, míg az MI Kihívással kapcsolatos online képzést közel 21 ezren végezték el. További részletek és regisztráció az mikihivas.hu weboldalon érhető el.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.