A digitalizáció eredményeire közösen hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Digitális Jólét Program

2022.06.16

A MABISZ főtitkára, dr. Molnos Dániel és a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, dr. Gál András Levente 2022. június 7-én együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek stratégiai célja, hogy a magyar felhasználók, fogyasztók digitális tájékozottságának bővülése érdekében a Felek összehangoltan lépjenek fel.


A 2019-21-es pandémiás időszak jelentős figyelmet irányított az online végezhető, digitális pénzügyi szolgáltatásokra, így a biztosítások esetében is fokozott jelentőséget nyert az online szerződéskötés lehetősége, az egyes ügyintézési folyamatok digitális intézése.


A nemzetgazdaság és a polgárok számára kézzelfogható előnyöket biztosítanak a felfutó digitalizáció keretében bevezetett új szolgáltatások, az azonnali fizetési lehetőségek és a mobilapplikációs fejlesztések. Mindezek előnyös folyamatokat alkotnak a készpénzhasználat arányának csökkentése, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés bővülése és a biztosítási kapcsolattartás, termékfejlesztés terén.


A legújabb fejlesztések eredményeire az aláírók közösen kívánnak kiemelt figyelmet irányítani, és előmozdítani a további fejlődést. A Magyar Biztosítók Szövetsége is tagja a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy tanácsadó testületének, emellett közreműködik a Védjegy megismertetésében a biztosítók körében, ennek eredménye, hogy négy bank mellett már négy biztosító is megszerezte a védjegyhasználati jogot.


A közös szemléletformálás kiemelkedő témakörei a biztosítási szektor digitalizációs trendjei és eredményei, a biztosítással összefüggő elektronikus dokumentumkezelés lehetőségei, valamint a fiatalok és idősebb felhasználók eltérő digitális igényeinek megfelelő támogatása.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.