DJA - Digitális Jólét Alapcsomag

A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. 

A Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) a szolgáltatók kínálatában meglévő legkedvezőbb árú internet-előfizetés csomagok árához képest is egy legalább 15%-kal olcsóbb csomag azok számára, akik eddig még nem rendelkeznek internet elfizetéssel. Az adócsökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően mintegy 30-35%-kal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok.

2022. januárjától az Alapcsomagban foglalt otthoni szolgáltatás maximális letöltési sebessége legalább30 Mbit/s-ra emelkedik, míg a minimális (garantált) letöltési sebességet 7,5 Mbit/s-ban állapították meg. Megszűnik az a felhasználókat érintő feltétel, mely szerint az Alapcsomagra csak azok fizethettek elő, akiknek az azt megelőző egy évben nem volt internet-előfizetésük, így a kedvezményes internet elérés mindenki számára elérhetővé válik. Ugyancsak megszűnik az igénybevétel időtartamára vonatkozó korlátozás, 2022. elejétől már egy éven túl is hatályos marad az előfizetői szerződés.

Elérhető Digitális Jólét Alapcsomagok

Az Alapcsomaggal kapcsolatos további információk és tudnivalók a szolgáltatók részére itt érhetőek el.