Digitális Jólét Tőkeprogram

Tisztelt Felhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Digitális Jólét Pénzügyi Program lezárult.
A projektek benyújtási folyamatát lezártuk, illetve a már benyújtott projektek bírálatára nem kerül sor.

Üdvözlettel:
Digitális Jólét Nonprofit Kft.

 

 

 

A Digitális Jólét Tőkeprogram legalább 10 és legfeljebb 500 millió forint összegű tőkebefektetéssel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit.  A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő vállalkozások már egy egyszerű regisztrációt követően igényelhetik a tőkebefektetést.

Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. Az innovatív, a vállalkozások versenyképességét erősítő digitális fejlesztések támogatása önmagán túlmutató jelentőségű, mert hozzájárul

  • az adott cég exportképességének növeléséhez;
  • a munkavállalók digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez;
  • az érintett ágazat technológiai fejlettségi szintjének emeléséhez;
  • a nemzetgazdasági szintű versenyképesség erősítéséhez is.

A Digitális Jólét Pénzügyi Program (DJPP) részeként igénybe vehető Digitális Jólét Tőkeprogram célja, hogy a magas növekedési potenciállal rendelkező, érettségüket tekintve induló (pre-seed, vagy seed), start-up és érettebb fázisban lévő vállalkozások, infokommunikációs vagy új digitális megoldásokat megvalósító, a Digitális Jólét Program (DJP) stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseit, termékeit, vagy szolgáltatásait támogassa.

A projektek DJP céljaihoz való illeszkedését a Digitális Jólét Nonprofit Kft.  előminősítés keretében, ágazati digitalizációs szakértők bevonásával ellenőrzi az innovatív tartalom, a megvalósíthatóság és a finanszírozhatóság szempontjait mérlegelve. A DJP illeszkedésről a Digitális Jólét Nonprofit Kft. tanúsítványt állít ki, amelynek megléte a tőkebefektetés igénybevételének feltétele.

A Digitális Jólét Tőkeprogram keretében akár több tucat hazai vállalkozás digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektje juthat kockázati tőkebefektetéshez, segítve az érintett vállalkozások eredményes bekapcsolódását a digitális ökoszisztémába.

A tőkeprogramról bővebb információ a www.palyazat.gov.hu/szechenyi_2020, illetve az www.soluscapital.hu oldalon érhető el.

További kérdéseire választ kaphat, ha átnézi a Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteményét.

 

A fejlesztés a Modern Vállalkozások Programja (GINOP-3.2.1-15-00001) keretében valósul meg.