DES - Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája

Az információs technológiai (IT) és információs-kommunikációs technológiai (IKT) szektor kiemelt szerepet tölt be a magyar nemzetgazdaságban és külkereskedelemben.  Magyarországon a digitális gazdaság már ma is a GDP több mint 20%-át adja, és a foglalkoztatottak csaknem 15%-nak biztosít munkát. A digitális gazdaság nemzetgazdasági súlyát tekintve Magyarország az EU élvonalába tartozik, Nagy-Britannia, Írország és a Skandináv államok mellett.

Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája átfogó kormányzati intézkedéscsomagot határoz meg az informatikai kkv-k exportképességének javítása érdekében. A digitális gazdaság exportteljesítményének javulása jelentős mértékben járulhat hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez, a fiatalok számára is vonzó, nagyszámú, magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt, serkenti a hazai digitális innovációt, valamint a magyar tudás és innováció hasznosításával javítja Magyarország nemzetközi megítélését. 

A Kormány által 1491/2016. (IX. 15.) Korm. határozattal elfogadott Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája itt olvasható.