Óvodai honlapok kialakítását segíti az OkosÓvoda Program

2022.06.27

A Digitális Jólét Program keretében a magyarországi óvodák és bölcsődék számára pályázati lehetőséget kínálunk ingyenesen igénybe vehető honlapszolgáltatásra. Az OkosÓvoda Program idén is lehetővé teszi 100 pályázó intézmény számára, hogy egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból a saját igényeinek megfelelően alakítsa ki honlapját.


2022. június 27-től lehet jelentkezni az OkosÓvoda Program pályázatára, amelyhez második éve a bölcsődék is csatlakozhatnak.


Az intézmények számára készült honlapok támogatják a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációt, a mindennapi, óvodai élettel kapcsolatos információk megosztását, továbbá az óvoda- bölcsődeválasztás előtt állók könnyebb tájékozódását az intézményekkel és a beiratkozással kapcsolatban.


A digitális eszközök használata ma már egyre inkább megjelenik az óvodás korosztályban, amelynek hatásait a gyermekek személyiségfejlődésére, kognitív és egyéb képességeik alakulására egyelőre még kevésbé ismerjük. Annak érdekében, hogy erről bővebb ismeretünk legyen, idén is csatlakozhatnak a nyertes pályázók a „DigiMini” kutatásunkhoz.


Ennek keretében az óvodákban dolgozó valamennyi érintett szakember óvodai tevékenysége során tapasztalataival és szaktudásával hozzájárulhat ahhoz is, hogy az óvodapedagógusok képzését-továbbképzését alakítsa, valamint feltárja a digitalizáció pozitív és negatív hatásait melyeket a gyermekek fejlődésére és képességeire gyakorol.


Az OkosÓvoda honlapokon Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának a digitális gyerekneveléshez, a biztonságos online környezet megteremtéséhez kapcsolódó szakmai anyagai is megtalálhatók.


Az OkosÓvoda pályázat fővédnöke Dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.