Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 6. száma

2021.04.06

Címszavakban: az MI alapjait, hatásait és kihívásait elemző új tanulmányt jelentetett meg az UNESCO; az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) hat csapatának tulajdonosai Blokklánc Tanácsadó Albizottságot (BAS) hoztak létre; egy japán algoritmus segítségével már egy átlagos asztali számítógép teljesítménye is elegendő a szabadon rajzolt ábrák holografikus képpé alakításához; egy dán MI-algoritmus 90%-os pontossággal képes megállapítani, hogy adott személyek elhaláloznak-e megfertőződés esetén; Kína fontos szerepet szán a blokklánc-technológiának a CO2-kibocsátás csökkentését célzó stratégiájában.


A Digitális Krónika legfrissebb számában is visszatérnek a már megszokott rovatok: a Digitális Kisokos, a Digitális Európa Program hírei és az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlója is. Az eheti Körkép a hazai és nemzetközi drónreptetés szabályozásait és szokásait veszi górcső alá, míg a Fókuszban a videojáték-ipart és annak hatásait ismerhetjük meg közelebbről.


A 7 nap - 7 digitális válasz rovat nemzetközi hírcsokorral mutatja be a digitális világ történéseit. A Digitális Krónika teljes anyaga itt megtekinthető.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.