Megjelent a Digitális Krónika 12. száma

2020.09.16

Adatügynökségek, közadatportálok jógyakorlatai, (M2M) kommunikációs rendszerek, Európa elmúlt 10 évének oktatási teljesítménye – ezen a héten is új témákkal jelentkezik a Digitális Krónika.


A jelenkori gazdaságunk fő mozgatórugóit képezik a nagy adathalmazok (big data), a gépek közötti (M2M) kommunikációs rendszerek és a szabad adatáramlás. ​​​​Ezeknek az elemeknek köszönhetően nyílik lehetőség a nemzetközi trendeknek megfelelő korszerű, kifinomult termékek és szolgáltatások létrehozására, ezért a hozzáférhető adatok köre és terjedelme meghatározó jelentőségű a gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából. A Krónika KÖRKÉP rovata ezért az adatügynökségek, közadatportálok jógyakorlatait tekinti át Európában és Európán kívül is.


A Fókuszban rovat Európa elmúlt 10 évének oktatási teljesítményével foglalkozik, figyelmebe véve a COVID általi változásokat is.


A 7 nap - 7 digitális válasz rovat pedig ezúttal is egy nemzetközi, több területet érintőhírcsokorral mutatja be a digitális világ aktuális történéseit. A Digitális Krónika teljes anyaga itt megtekinthető.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.