Adatforgalom nélkül használhatók a központi információs honlapok

2020.11.16

Adathasználat nélkül elérhetőek november 16-ától az információhoz jutást segítő legfontosabb központi információs, oktatási honlapok, álláskereső portálok, az iparkamarai honlapok a Vodafone ügyfeleinek; az intézkedés célja Magyarország működésben tartása - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a tárca és a Vodafone Magyarország közös online sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten.


Hozzátette, hogy a kormány a járványhelyzetben is elkötelezett a munkaalapú gazdaság mellett. Azt az elmúlt tíz év is bizonyította, hogy a magyar emberek munkából szeretnének és tudnak megélni - mondta.


A Vodafone Magyarország és az ITM közös kezdeményezése abban nyújt támogatást a munkaadóknak és munkavállalóknak, hogy a sok nehézséggel járó járványhelyzetben is folytatni tudják munkájukat. A honlapok díjmentes elérésének biztosítása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, a vállalkozások és az állampolgárok költségeinek csökkenéséhez a legnehezebb időkben - mutatott rá György László.


Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke kiemelte: a kormányzati, önkormányzati, állami és európai uniós portálok adatforgalom generálása nélküli használata segít az óvintézkedések betartásában is.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.