Ha digitálisan is összefogunk, együtt bármire képesek vagyunk

2020.04.29

A Magyar Telekom összefogva az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásában megvalósuló Digitális Összefogással, valamint a Révész Máriusz által irányított, Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal, több mint 600 darab okostelefont indított útjára a vállalat székháza előtt tartott keddi sajtótájékoztatóját követően.


“Az elmúlt hetek megmutatták, hogy az infokommunikációnak milyen jelentős szerepe van abban, hogy a járványhelyzetben is folytatni tudjuk mindennapi életünket, legyen szó akár munkavégzésről, a tanulásról vagy éppen a baráti és családi kapcsolattartásról. A Magyar Telekom most a Digitális Összefogás kezdeményezés keretében 616 db feltöltőkártyával ellátott okostelefont biztosít, amelyek szakmai szervezeteken keresztül olyan hátrányos helyzetű diákokhoz kerülnek, akik eddig megfelelő eszköz híján nem tudtak a digitális oktatásban részt venni” – fogalmazott Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.


Révész Máriusz az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője elmondta, hogy a digitiális összefogás megvalósulásában fontos szerepe volt az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is, akik a SIM-kártyákat biztosítják a készülékekhez, amelyek minden érintett tanulónak jelentős mértékben megkönnyíti a távoktatásban való részvételét.


Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta: feladatuk a kormány megbízásából az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinálásának segítése, valamint az országszerte elindított civil mozgalmak felkarolása. A program sikeres, melyet az összefogás eredményessége mellett az is bizonyít, hogy a segítunkegymasnak.hu oldal indulása óta már több mint 6 ezer felajánlás érkezett.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.