Második állomásához érkezett a DJP Térségi Fórum programsorozat

2021.05.05

A Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont (DET) rendezvényén ezúttal is több kelet- és délkelet-ázsiai ország üzleti sajátosságaival ismerkedhettek meg az érdeklődő cégek. Az idei második fórumot április 27-én tartották hat előadó közreműködésével.


A webinárium célcsoportja a Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont (DET) HYPER rendszerében regisztrált partnervállalkozások, amelyek az adott térség iránt érdeklődést mutatnak. A rendezvényen részt vevő vállalatok a térség országaiban tevékenykedő külgazdasági attasé munkatársaktól mélyebb ismereteket szerezhettek Dél-Korea, Japán, Thaiföld, Laosz, Vietnám és Kambodzsa üzleti sajátosságairól. Emellett előadást tartott a Pont Systems Zrt. képviselője is üzleti tapasztalatairól, valamint az EXIM Bank szakértője a finanszírozás lehetőségeiről.

Az online eseményen Dél-Koreát Pusztai Kálmán Ede külgazdasági attasé, Japánt Kerekes András külgazdasági attasé, míg Thaiföldet Major Ildikó külgazdasági attasémutatta be. A laoszi lehetőségekről és sajátosságokról Domonkos Tamás Dániel külgazdasági attasé indította el a bemutatót, majd Kovács László, a Pont Systems Kft. ügyvezetője folytatta az üzletkötési tapasztalatokkal és a térség lezárásaként pedig Újsághy Géza, a Pont Systems Kft. business analyst kollégája beszélt a rendszertervezési tapasztalatokról.  Az esemény zárásaként Vietnámról és Kambodzsáról Oláh Nikoletta és Szabó Balázs külgazdasági attasék tartottak előadást. Az EXIM Bank részéről Koczka Balázs szenior nemzetközi ügyfélkapcsolati menedzser osztotta meg tanácsait.


Az eseménysorozat májusban is folytatódik Oroszország és a FÁK országainak bemutatásával.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.