Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Digitális Jólét Program divízióvezetője

2021.08.30

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Loboda Zoltánt, a Digitális Jólét Program Digitális Kompetencia Divízió vezetőjét Prof. Dr. Palkovics László miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette a hosszú évek óta tartó elkötelezett munkájáért az oktatás és szakdiplomácia területén.


Loboda Zoltán 1992-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar-történelem szakos tanárként, azóta tartó szakmai életútját az edukáció folyamatos fejlesztésének és jobbításának szentelte. Pályafutása alatt számos kormányzati és uniós oktatási stratégia tervezésében, kialakításában és végrehajtásában vett részt, vezető pozíciókat töltött be az oktatás szakpolitikai és szakdiplomáciai területein mind hazai, mind európai uniós viszonylatban. Szakmai tapasztalatait többek között a Külügyminisztériumban és az Oktatási Hivatalban gyűjtötte, mint például a magyar EU elnökség ideje alatt az Európai Unió Tanácsa Oktatási Bizottságának elnöklése során.



Loboda Zoltán 2017. augusztus 1-jén csatlakozott a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-hez vezető szakpolitikai elemzőként, a Digitális Kompetencia Divízió vezetői pozícióját 2020. április 1-jétől tölti be.


A DJP divízióvezetője munkássága során aktív szakmai koordinátora volt Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája végrehajtásának, a stratégia köznevelési, szakképzési és felsőoktatási megvalósításának. Irányította továbbá a Digitális Kompetencia Keretrendszer koncepciójának kidolgozását és a hozzátartozó szakmai fejlesztő munkát. Eredményes és magas színvonalú munkát végzett az elmúlt években a szak- és felnőttképzés, valamint a felsőoktatás digitális átállásának szakmai, módszertani és fejlesztési támogatása területén. Tevékenyen részt vett a Digitális Felsőoktatási Kompetencia Központ és a Digitális Szakképzési és Felnőttképzési Módszertani Központ létrehozásában. A koronavírus-világjárvány következtében kialakult digitális munkarend idején pedig folyamatos és magas színvonalú szakmai-módszertani támogatást nyújtott a Digitális Pedagógia Módszertani Központ szakértőivel együtt a köznevelési és szakképzési intézmények és pedagógusok számára.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.