Az internet korunk legkomolyabb jótéteménye

2017.09.27

A digitalizáció technológiai alapját jelentő internet a 20. század végének és a 21. század elejének legkomolyabb jótéteménye - jelentette ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Balatonalmádiban.

 

Deutsch Tamás A média hatása a gyermekekre és fiatalokra című, háromnapos nemzetközi médiakonferencián kifejtette: a kormány a Digitális Jólét Program részeként, amelynek alapgondolata, hogy "a polgárokat nem megvédeni kell a digitális átalakulástól, hanem fel kell erre készíteni őket", megalkotta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját.

 

Hozzátette: a stratégia kitér a biztonságos internetezés és az értékteremtő internethasználati attitűd megalapozásának, az online zaklatás megelőzésének és kezelésének fontosságára, valamint a képzések és továbbképzések jelentőségére.

 

Az elmúlt esztendő eredményének nevezte az online gyermekvédelemmel kapcsolatos képzések elindulását.

 

Közölte: 2-3 éven belül minden iskolában elérhető lesz a megfelelő sávszélesség, rendelkezésre fog állni a digitális tananyag és a megfelelő eszközök.

 

A kormány szándéka a közeljövőben egy értékes tartalmakat felvonultató gyűjtőhonlap létrehozása, 2018 közepére pedig megerősítik a korábbi e-Magyarország hálózatra épülő Digitális Jólét Program pontok hálózatát, amelyek egyebek mellett a digitális kompetenciákat erősítő képzési központok lesznek - hangsúlyozta.

 

Deutsch Tamás szólt arról, hogy a Digitális Gyermekvédelmi stratégia erősíteni és tudatosítani kívánja a médiaműveltséget, nagy hangsúlyt helyez a biztonság kérdésére, továbbá kitér arra is, hogy ha "bekövetkezik a baj, milyen szankcionálás lehetséges".

 

Közölte, a biztonságos internetezés nem kizárólag jogszabályalkotással, hanem például a szolgáltatókkal kötött szerződések alapján a hálózati szűrés eredményeként valósítható meg.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.

További hírek betöltése