Fókuszban a programozás és az oktatás

2019.11.11

Műhelymunkával egybekötött nemzetközi konferenciát szervezett Kódolás a köznevelésben címmel a Digitális Jólét Program november 8-án Győrben.


A rendezvényen – amely a World Robot Olympiad győri világdöntőjéhez kapcsolódott - plenáris előadások hangoztak el, de a helyes gyakorlatokat bemutatásával is körül járták az algoritmikus gondolkodás fejlesztésének nemzetközi és hazai módszertani lehetőségeit, különös tekintettel a matematika és a természettudományos tantárgyak területére.


Az algoritmikus gondolkodásra való képesség fejlesztése, a kódolás, a programozás egyre fontosabb része a munkaerőpiacon elvárt kompetenciáknak, és világszerte mind szélesebb körben válik valamilyen formában az iskolai oktatás részévé. Fontosnak tartjuk, hogy ez a tendencia Magyarországon is erősödjön.


A kódolás és a programozás népszerűsítésében meghatározó szerepet játszik a World Robot Olympiad™ versenysorozat, amelyen Magyarország évek óta sikeresen vesz részt. Az Edutus Egyetem által szervezett és lebonyolított világverseny nemzetközi döntőjét november 8. és 10. között rendezték Győrben. Az eseményre több mint 6000 tanuló, felkészítő tanár, bíró és egyéb közreműködő szakember érkezett a világ minden tájáról.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.