Hacktivity2020 kibővített Hackademy Program - Ingyenes konferencia részvétel a közszférában dolgozók részére!

2020.10.05

A koronavírus járvány óriási kihívás elé állította a világot, a Hacktivity kiberbiztonsági konferencia csapata pedig szeretné meghálálni a közszférában dolgozók helytállását és áldozatos munkáját a Hackademy program kibővítésével.

Ennek értelmében a szervezők ingyen jegyet biztosítanak az oktatási intézmények, kórházak, önkormányzatok és egyéb közfeladatot ellátó szervek dolgozói számára, hogy értesülhessenek a legfrissebb kiberbiztonsági trendekről és képezhessék magukat a konferencián elérhető workshopokon.


Az immáron 17. éve megrendezésre kerülő, október 8-10 között, online követhető Hacktivity kiberbiztonsági konferencia egyik fő küldetése, hogy támogassa a hazai IT szakmát. Ennek értelmében az úgynevezett Hackademy program keretein belül minden évben 50 db ingyen jegyet oszt ki az IT képzéssel foglalkozó hazai oktatási intézmények között, hogy a hallgatók és tanáraik csiszolhassák kiberbiztonsági tudásukat és kapcsolatot építhessenek a szakma krémjével, ezt az ösztöndíjprogramot bővítik most ki a közintézményekre.Az idei online rendezvényen 20 ország 44 előadója fog többek között olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezni, mint az arcfelismerő rendszerek meghackelése, az 5G hálózatok biztonsági kihívásai, a modern adathalászat technikái, az Ethereum kriptovaluta okos szerződéseinek biztonsági kockázatai, a vezeték nélküli riasztórendszerek és okosotthonok sérülékenységei, de például szó lesz arról is, hogy érdemes-e olcsó kínai okostelefont vásárolni és ezzel segíteni a Kínai Népköztársaságot a személyes adatok gyűjtésében. 


A prezentációkon túl több órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat hét különböző témában, így érdemes azoknak is regisztrálni a rendezvényre, akik megismerkednének például a web security alapjaival, mélyebben beleásnák magukat a játék-hackelésbe, vagy Android alkalmazások biztonságáról  szeretnének komolyabb tudást szerezni. A workshopokról és az előadásokról a rendezvény honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.


A kibővített Hackademy programra az alábbi űrlapon lehet jelentkezni, a konferencia megtekintéséhez szükséges információkat ezután a szervezők e-mailben küldik majd el a résztvevők számára. A regisztrációhoz, csak a névre, az e-mail címre és a szervezet nevére van szükség: https://forms.gle/HbdKkrpDo1uuQsDJA 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.