Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kiemelkedő eseményét

2020.07.10

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetségnek a Testnevelési Egyetemmel együtt ítélte oda a XV. FISU World Forum rendezési jogát. A Digitális Jólét Program vezetésével augusztus 12. és 14. között a járványhelyzet miatt a világfórumot digitálisan, Magyarországon rendezik meg. A digitális megoldásokkal lehetővé válik, hogy a FISU 174 tagországának mindegyike online részese lehessen az egyetemi sportélet jövőjéről szóló diskurzusnak.

Mindazok, akik beregisztrálnak a Fórumra, megismerhetik más országok gyakorlatát az egészséges egyetemi campusok működésével kapcsolatosan, valamint azokat a legjobb gyakorlatokat, amelyek a hallgatók és oktatók rendszeres testmozgásának ösztönzéséről és biztosításáról szólnak.

Az angol nyelven zajló, és valódi fórumhangulatot teremtő interaktív panelbeszélgetésekre és műhelyekre minden egyetemi hallgatót, oktatót és dolgozót szeretettel várnak a szervezők.



A FISU kétévente rendezi meg a FISU World Fórumot (hallgatói világfórum), amely kiváló lehetőséget teremt a fiatal sportmenedzserek és sportvezetőknek számára, jelesül arra, hogy színvonalas szakmai környezetben cseréljenek eszmét és tudást az egyetemi sportról, annak főbb történéseiről, és megismerjék a nemzetközi sportélettel kapcsolatos nézőpontokat. Az esemény összehozza az egyetemi hallgatókat, az egyetemi sportvezetőket, valamint a nemzetközi sportszervezetek és egyéb nemzetközi szervezetek képviselőit is a világ minden szegletéből – s mindezt a nemzetközi egyetemi sportélet fejlesztése érdekében.

Bulletin

Digitális Jólét Nonprofit Kft.