Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Civitas Sapiens Okos Város Konferenciát a Digitális Jólét Program

2021.09.18

A konferencián résztvevők a több mint 30 kiállító futurisztikus városfejlesztési megoldásai mellett azt is megtudhatják, mely települések kapják meg a 2021-ben először odaítélt Év Digitális Faluja díjat. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött.

A Digitális Jólét Program idén már harmadik alkalommal rendezi meg a legújabb településfejlesztési módszertanokat és innovatív lehetőségeket, valamint jógyakorlatokat bemutató szakmai rendezvényét. A hibrid, azaz egyszerre a budapesti helyszínen és online is követhető esemény lehetőséget nyújt a közigazgatási- és a piaci szektor településfejlesztési és innovációs jógyakorlatainak bemutatására és megismerésére egyaránt. A szakmai találkozó nemcsak ismeretek szerzésére és tapasztalatcserére kiváló alkalom, hanem kapcsolatok építésére is lehetőséget nyújt.


Az idei rendezvény összekapcsolódik Magyarország V4-es elnökségével is.


„Az idei esemény vendégországa Csehország, innen
érkeznek a legnagyobb delegációval. Polgármesterek, kiemelt közigazgatási szakértők és kiállítók osztják meg tapasztalataikat és ismereteiket a saját „smart” megoldásaikról. Beszélni fogunk az igénybe vehető támogatási lehetőségekről, a legelismertebb hazai és nemzetközi városfejlesztési projektekről, bemutatjuk a résztvevőknek azokat a tudásközpontokat, ahol segítséget kaphatnak digitális fejlesztéseikhez. Az érdeklődőknek megmutatjuk, milyen digitális települési ökoszisztémák működnek Magyarországon és Csehországban, és összehasonlítjuk a V4 országok digitalizációs politikáit is.” – összegezte az idei év érdekességeit Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese.


A látogatók megismerkedhetnek építőipari technológiákkal, felmérhetik, hogyan támogatják a drónok a jövő okosvárosait; vagy éppen együtt gondolkodhatnak arról, hogyan tehető okos eszközökkel költséghatékonyabbá egy-egy település működése. Szó lesz arról is, hogy az innovatív, okos megoldások hogyan járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez, és hogy az okos környezet hogyan hat a társadalomra és az életminőségre.



Az Okos Város konferencián adják át az Év Digitális Faluja díjat is


Az 
Év Digitális Faluja címet 2021-ben alapították azzal a céllal, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A díjazásnak köszönhetően széles körben megismerhetők a már létező hazai digitális gyakorlatok is, elősegítve a települések közötti együttműködést, a helyi közösségek erősítését és a térségszintű fejlesztések elterjedését. Az Év Digitális Faluja címre a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhattak.

A 2021. augusztus 20-i határidőig 9 megyéből érkeztek pályázatok, melyeket egy szakértőkből álló, független szakmai zsűri értékelt. Az Év Digitális Faluja címet négy kategóriában adják át, idén először, de hagyományteremtő céllal.

A Civitas Sapiens ’21 Okos Város kétnapos online és személyesen is követhető budapesti rendezvényen az érdeklődők számára a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvényről további információ a www.civitassapiens.hu oldalon található.

Regisztrációért kattintson IDE!



Digitális Jólét Nonprofit Kft.