A European Digital SME Alliance tagja lett a Digitális Jólét Program

2020.11.17

Október 26-án a European Digital SME Alliance (Európai Digitális KKV-k Szövetsége) tagjai egyhangúlag megszavazták a Digitális Jólét Program (DJP) csatlakozását a Szövetséghez, amellyel újabb nemzetközi és uniós lehetőségek nyílnak majd meg.


A European Digital SME Alliance Európa legnagyobb, kis- és középvállalkozások számára létrejött hálózata az infokommunikációs szektorban. Ma már több mint 20.000 kkv-t reprezentál valamilyen formában. A Szövetség célja az európai kis- és középvállalkozások középpontba helyezése az Európai Unióban, helyzetük segítése és szereplésük promotálása az uniós színtéren.


A Digital SME Alliance örömmel fogadta a DJP-t tagjai között, hiszen a DJP célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertese lehessen.


„Az Európai Digitális KKV-k Szövetsége kifejezetten várja a Digitális Jólét Programmal való együttműködést a legújabb technológiák kapcsán, különös tekintettel a mesterséges intelligenciára, blockchain-re és a kis- és középvállalkozások határokon átnyúló lehetőségeire” – jelentette ki Dr. Oliver Grün, a Digital SME elnöke közleményében.


Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyevezetője a csatlakozás kapcsán kiemelte, hogy az együttműködés mindkét fél számára előnyös lesz, valamint a magyar digitális kkv szektor szereplőinek is. „Tagságunkkal a European Digital SME Alliance-ben sokkal több lehetőségünk lesz európai finanszírozású projektekben, nemzetközi eseményeken és B2B együttműködésekben részt venni, a megannyi további lehetőség mellett.” – jelentette ki Jobbágy László.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.