Indul az „Év Digitális Faluja” Díj pályázata

2021.07.17

A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont 2021. július 16-tól várja a pályázatokat az Év Digitális Faluja díjra.


Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését. Az Év Digitális Faluja címre az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma.


A díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el. A pályázat bírálata során vizsgálják a bevezetett technológiákra vonatkozó komplexitást, az integráció mélységét, valamint a társadalmi közösségfejlesztő erejét is. Fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi – környezeti – gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg. Mindezek megléte mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához.

 

A részletes pályázati kiírás és jelentkezés a civitassapiens.hu/azevdigitalisfaluja 
weboldalon érhető el,
 továbbá az oldalon található példatárban olyan digitális innovációk és okos megoldások találhatók, amelyek iránymutatásul szolgálnak benyújtandó pályázatokhoz.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

 

A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2021. szeptember 21-22-én a Civitas Sapiens Okos Város Konferencia + V4 Summit eseményen kerül sor.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.