Mitől okos egy város? – Balla Attila az M5 műsorában

2021.01.12

Az okosvárosokról szóló diskurzusok szerteágazóak, számuk pedig egyre növekszik a felgyorsult urbanizációval, a megavárosok elszaporodásával és a digitális technológia elterjedésével párhuzamosan.


Balla Attila
, a Digitális Jólét Program (DJP) vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese volt a vendége az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának, ahol a meghívott szakértők arra a kérdésre keresték a választ, hogy mitől okos egy város.


„Amikor okosváros vagy -térség fejlesztésről van szó, soha nem szigetszerű fejlesztésekről beszélünk akkor, hanem egymással integritásban álló projektekről és eszközökről. Ezek fontos alapja, hogy a helyi lakosság és lokáció hogyan tud becsatlakozni, hiszen egy város akkor lesz okos, ha a benne élőknek megvan a képessége, hogy az újításokat használják is. A hazánkban megvalósuló fejlesztések előremutatóak, azonban komplex tervezési módszerekre van szükség, melyben az innováció, a szolgáltatásalapú társadalom és a projektmodularitás egymásra épülnek” – mondta el a DJP munkatársa.


Az Ez itt a kérdés 2021. január 14-i teljes adása ezen a linken megtekinthető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.