Kaposváron is digitális élményközpont épül

2020.07.20

Idén elindul a Flow Digitális Élményközpont Kaposvár Programja, amelynek eredményeként a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. az önkormányzattal együttműködve olyan digitális élményközpontot hoz létre, amelyben a digitális, modern technológiákat minden korosztály szórakozva, játszva ismerheti és tanulhatja meg. A több mint 360 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló informatikai és technológiai élményközpontban az alkotóműhely és a kiállítótér mellett helyet kap majd a robotika, a kódolás, a 3D, a mikrokontrollerek és a mikroszámítógépek világa, valamint a mobiltechnológia is.

Az erről szóló együttműködési megállapodást Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét program (DJP) szakmai vezetője és Szita Károly, Kaposvár polgármestere látta el kézjegyével. Az aláírási ceremóniával egybekötött sajtónyilvános bejelentésen részt vett Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJN Kft.) ügyvezetője is.

A Flow Digitális Élményközpont Kaposvár Program felvállat célja az, hogy az általános iskolás korosztálytól egészen a szépkorúakig valamennyi érdeklődő térítésmentesen fejleszthesse digitális kompetenciáit.


Az élményszerű tanulásra fókuszáló foglalkozásokon az elérhető legújabb digitális eszközök révén sajátíthatják el a résztvevők a természettudományos ismereteket is. A tanulók az interaktív foglalkozásokon közvetlen tapasztalatok mentén ismerhetik meg a virtuális valóságot, valamint a robotikát is az okoseszközök segítségével. A nyári szünetekben a jövőben a Flow Digitális Élményközpont gyermektáborok helyszíneként szolgál, míg a kiállítótérben turistáknak is ajánlható programokkal várják majd az érdeklődőket. Mindezek mellett a foglalkozásokon alkalmazott korszerű technológiák és pedagógiai módszerek eredményeként a foglalkozásokat vezető szakemberek ismeretei is folyamatosan frissülnek majd.

Mivel Kaposváron a már jelenlévő ipari szereplőket is be kívánják vonni a programok kialakításába, a város újra iparosítási programjára is ösztönzőleg hat majd az élményközpont, hiszen a digitális továbbképzési lehetőség, így adottá válik a kaposvári ipari foglalkoztatók és munkavállalóik számára is.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.