Miniszteri elismerések – 2020

2020.11.11

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter miniszteri elismerésekkel díjazta a szakmai területükön kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereket.


Füleki Judit Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a XVI. WRO™ Világdöntő szervezésében nyújtott kiemelkedő szerepvállalásáért, mellyel hozzájárult a program kiemelkedő megvalósításához. A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, mely a gyermekhez és a fiatalokhoz hozza közelebb a természettudományos ismereteket, tantárgyakat, valamint ösztönzi őket a mérnöki, informatikai szakma választására.


Szintén Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Prof. Dr. Kiss Ádám. A 113 éves Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökeként jelentősen hozzájárult a magyar egyetemi sport nemzetközi elismertségének növeléséhez, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legmagasabb szintű elismerésének, a „Jean Petitjean”-díjnak az elnyerésével és az egyetemi sportban a világ második legnagyobb eseményének, a FISU Forumnak 2020.évi sikeres megrendezéséért.


Elismerést kapott továbbá Dr. Gaskóné Nagy Erika, aki sokat tett és sokat tesz a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának (DGYS) megvalósításáért. A DGYS középpontjában a gyermekek állnak, de ezzel együtt a társadalom szinte valamennyi csoportja érintettnek tekinthető, ezért az állami eszközrendszer meghatározása mellett a kölcsönös tudásmegosztás és tanítás, valamint a társadalom különböző szereplőinek összefogásáért tett erőfeszítései vitathatatlanok, melyekért Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.


Szögi Zoltán az Információs Társadalomért Szakmai érem elismerésben részesült, miután a XVI. WRO™ Világdöntő főszervezőjeként kiemelkedő munkájával támogatta a program céljának megvalósulását.


Jakab Roland Neumann János díjban részesült. Szakmai munkásságával aktívan közreműködött a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) eredményességéhez; jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az MI Koalíció alig több mint egyéves fennállását követően, a tagság bevonásával az MI országstratégia elkészülhessen.


Horváth Ádám az információs Társadalomért szakmai érem elismerésben részesült a Digitális Jólét Program megbízásából készült „Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája” megalkotásában fő szerzőként és szerkesztőként való közreműködéséért, valamint a digitálisan képzett munkaerő utánpótlását biztosító magyar oktatási és képzési rendszer kialakításáért tett fáradozásaiért.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.