Magyar mesterséges intelligencia megoldások mutatkoztak be az ITU Telecom World 2019-en

2019.09.11

Az ENSZ első számú nemzetközi telekommunikációs konferenciája 45 országból 270 kiállítót és szponzort vonzott, köztük 15 olyan hazai céget, amelyek az MI Koalíció és a Digitális Jólét Program jóvoltából kaptak lehetőséget mesterséges intelligencia alapú technológiájuk bemutatására.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) négy éven belül másodszorra hozta el Magyarországra éves telekommunikációs konferenciáját. Az idei kiadás is nagyszabású volt: a kiállítók 16 nemzeti pavilonban vonultak fel, több, mint 150 KKV-t megmozgatva, míg a látogatók 220+ szakmai előadót hallgathattak meg a négynapos rendezvény során.


A magyar pavilon programjai a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az IVSZ, az Infotér, az INPUT Program és HTE révén valósultak meg a Hungexpón megrendezett konferencián. A Digitális Jólét Program és a Mesterséges Intelligencia Koalíció emellett saját kiállítást szervezett, amelynek keretében 15 magyar vállalkozás mutatkozott be MI alapú megoldásaival.

Az alábbi cégek vettek a részt a nemzetközi közönséget vonzó rendhagyó MI seregszemlén, ahol olyan mesterséges intelligencia alapú technológiák voltak fókuszban, amelyek pl. a sportteljesítmény optimalizálás, az adatbiztonság, a szövegelemzés, az előrejelzésen alapuló karbantartás vagy a beszédfelismerés területén nyújtanak megbízható megoldást: Mobile Motion Lab, Multilogic, DMLab, PROMECOM (Medistance), iLex Systems, Black Cell, ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék, Stratis, IBM, Precognox, Régens, AutSoft, Medinnoscan, Lexunit, MTA Nyelvtudományi Intézet, Hallatlan Alapítvány.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.