Elkezdődött a DJP Térségi Fórum programsorozata

2021.03.31

A DJP Térségi Fórum programsorozat célja, hogy havi rendszereséggel szervezett, online esemény keretében mutasson be egy-egy térséget, így segítve a magyar cégeket. Az idei első fórumot március 26-án tartották öt előadó közreműködésével.


A webinárium célcsoportja a Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont (DET) HYPER rendszerében regisztrált partnervállalkozások, amelyek az adott térség iránt érdeklődést mutatnak. Az első online esemény a délkelet-ázsiai országok piaci környezetét, üzleti és finanszírozási lehetőségeit mutatta be a helyi magyar attasék segítségével. Az előadások során a térség országaiban tevékenykedő külgazdasági szakemberektől az érdeklődők mélyebb ismereteket szerezhettek Malajzia, Szingapúr, Indonézia és a Fülöp-szigetek üzleti sajátosságairól, az EXIM Bank szakértőjével pedig a finanszírozás lehetőségeit járták körül.


Az előadók között szerepelt Lehőcz Gábor külgazdasági attasé, aki a Fülöp-szigetek fővárosából, Manilából jelentkezett be, Karsay Lilla és Páldi Zoltán külgazdasági attasék, akik Indonéziáról tartottak előadást és Ipolyi-Keller Zsolt külgazdasági attasé, aki Kuala Lumpurt mutatta be. Vitényi Péter külgazdasági attasé a szingapúri lehetőségeket részletezte, míg Kabai Éva, az EXIM Bank senior ügyfélkapcsolati menedzsere a finanszírozási lehetőségekről beszélt.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.