Ingyenesen hozzáférhető online tanulástámogató rendszerek

2020.04.24

A koronavírus-járvány idejére számos fejlesztő cég tette világszerte ingyenesen hozzáférhetővé tanulástámogató digitális tartalmait, alkalmazásait, szolgáltatásait a tanárok és diákok milliói számára annak érdekében, hogy az iskolabezárások ellenére folytatódhasson az oktatás. Mindezekből számos térítésmentesen elérhető alkalmazás és tartalom a hazai környezetben is jól használható.


Az Age of Learning Alapítvány a koronavírus miatti járványügyi helyzetre tekintettel ingyenes hozzáférést biztosít az eddig több mint 20 millió gyermek oktatását segítő Age of Learning projekt matematika- és angolnyelv-tanulási programjaihoz, beleértve az ABC Mouse-t is. A regisztrációt bemutató tájékoztató a magyarországi szülőknek, pedagógusoknak (angolul) itt érhető el.


A SMART Learning Suite Online rendszer kvízek és interaktív feladatok készítését és a játékos tanulási módszerek széles körű alkalmazását segíti, s emellett olyan PDF és Power Point anyagok integrálására is alkalmas, ahol a tananyagok a pedagógusok körében megoszthatók, a tanulók pedig a hellosmart.com linken keresztül csatlakozhatnak az online tanórákhoz.


A Matific az 1–6. évfolyam tantervi követelményeihez kapcsolódó matematika tananyagok online gyűjteménye, amely a felfedezés élményén keresztül segít elsajátítani a problémamegoldás és kritikus gondolkodás alapjait.


Az online tanulási lehetőségeket kínáló amerikai Renaissance Learning  ingyenessé tett szolgáltatásai is a járványügyi vészhelyzet miatt szükségessé váló távtanítást segítik.


A neves amerikai Scholastic Gyermekkönyv Kiadó tanulástámogató és olvasásösztönző online megoldásait pedig világszerte már több mint 35 millió, 180 országban tanuló diák használja.


Scholastic Literacy Pro böngésző alapú tanulásmenedzsment rendszer segítségével a pedagógusok egyedi megoldásokat alakíthatnak ki osztályaik számára, amellyel hatékonyan, a tanulóik felkészültségi szintjének megfelelően kezelhetik az olvasási-szövegértési készség fejlesztését.


A Scolastic Kiadó a Tanulj otthon (Scholastic Learn at Home) oldal tartalmai a pedagógusokat, a tanulókat és a szülőket segíti a távoktatás kezelésében. 


További részletek a felsorolt lehetőségekről itt olvashatóak.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.