Digitális kompetencia fejlesztő workshop a Snétberger Zenei Tehetség Központban

2020.07.20

Évente 60 12-22 év közötti diák kezdi meg tanulmányait a Snétberger Zenei Tehetség Központban, akik az ország különböző pontjairól és a határainkon túlról érkeznek. Ami összeköti őket, az a tehetség és a zene. A központ munkatársai folyamatosan kutatnak olyan hangszeren játszó gyerekek után, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek. Kiemelkedő művészek és kiváló mentorok dolgoznak azon, hogy diákjaik a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, elérhető célokat és komplex képesség fejlesztést kapjanak.


Munkájukat segítendő a Digitális Jólét Program (DJP) keretében működő Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (DGYS) munkatársai a Központ nyári kurzusán tartottak digitális kompetenciafejlesztő workshopot, ahol a tudatos média- és internethasználat területén osztották meg ismereteiket elsősorban az adatvédelem és a közösségi média tudatos használatának területén, az elmúlt hónapok tapasztalatainak tükrében.



A zenei tehetségek esetében is fontos, hogy felelősen viselkedjenek a digitális térben, legyenek tudatában annak, hogy online személyiségük milyen képet sugároz róluk, és milyen következményei lehetnek az esetleges meggondolatlan, elhamarkodott közösségi média megosztásaiknak, digitális lábnyomuknak.



A közvetlen hangulatú, játékos formában zajló workshopot a DGYS kortárs NETMENTOR Programjában résztvevő fiatal és tapasztalt képzők tartották, a résztvevők saját élményeire, tapasztalataira építve.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.