Harmadik állomásához érkezett a DJP Térségi Fórum programsorozat

2021.05.17

A Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont (DET) rendezvényén ezúttal Oroszország és a Független Államok Közösségéhez (FÁK) tartozó országok üzleti sajátosságaival ismerkedhettek meg az érdeklődő cégek. Az idei harmadik fórumot május 13-án tartották hét előadó közreműködésével.


A webinárium célcsoportja a DET HYPER rendszerében regisztrált partnervállalkozások, amelyek az adott térség iránt érdeklődést mutatnak. A rendezvényen a vállalatok a térség országaiban tevékenykedő külgazdasági attaséknak köszönhetően mélyebb ismereteket szerezhettek Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán és Georgia üzleti sajátosságairól, az EXIM Bank szakértőjének előadásából pedig a finanszírozás lehetőségeiről tájékozódhattak.


Az online eseményen Oroszországról előadást tartott Nagy Márk moszkvai külgazdasági attasé és Mikecz Gábor szentpétervári külgazdasági attasé; Kazahsztánról Tar György külgazdasági attasé osztott meg információkat, Ukrajnát Csizmadia Alexandra külgazdasági attasé mutatta be, míg Georgiát dr. Varga Szabolcs külgazdasági attasé. Az előadók között köszönthettük Igor Vereykin urat, a HEPA moszkvai Partnerirodájának fejlesztési igazgatóját. Az EXIM Bank részéről Griljov Róbert, a moszkvai képviselet vezetője és Kovács Márton, a nur-sultani képviselet vezetője szólaltak fel.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.