DOKK2020 – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás

2020.10.12

2020. október 14-16. között rendezi a Digitális Jólét Program (DJP) a harmadik Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítást (DOKK), amelyet a résztvevők idén rendhagyó módon online formátumban követhetnek a vírushelyzetre való tekintettel. A konferencia fő témái között találhatóak a távoktatásban jól használható, a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldások, az intézményi és humánerőforrás fejlesztési lehetőségek, valamint a magyarországi és nemzetközi jó gyakorlatok.


2020 a változások éve, a nemzetközi rendkívüli helyzet életünk minden területére, így az oktatásra is kihatással van, ezért a DJP-hez tartozó Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) által létrehozott DOKK2020 különösen nagy hangsúlyt fektet a pandémia következményeinek feltárására.




Hogyan lehet jobb tanárrá válni a digitalizáció által? Milyenek a nemzetközi tapasztalatok az oktatás digitális átállásáról a digitális kompetencia kérdéskörében a köznevelésben? Mit kell tudni a digitális iskolaérettségről és a távolléti oktatás hatásairól? Hogyan jelenik meg a digitális kompetencia a NAT-ban és a kerettantervben? Csak néhány, az idei konferencián meghallgatható előadások témai közül. Az előadók sorát bővíti Horváth Ádám, a DPMK vezetője, szakmai vezető helyettes, Loboda Zoltán, a Digitális Kompetencia Divízió (DKD) divízióvezetője, Genáhl Krisztina, az EFOP 3.2.15 – VEKOP-17 szakmai vezetője, Kapcsáné Németi Júlia, a DPMK senior digitális fejlesztője és Bajzáth Angéla, a DPMK digitális pedagógiai szakértője - a teljesség igénye nélkül.


A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


A konferencia megrendezése az EFOP-3.2.15–VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” című kiemelt uniós projekt megvalósulásához járul hozzá.


Az érdeklődők az eseményre itt regisztrálhatnak.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.