22. China Hi-Tech Fair: a DJP és három partnerünk is képviselteti magát

2020.11.13

Idén november 11-e és 15-e között rendezik meg Kína legrangosabb innovációs és technológiai kiállítását a China Hi-Tech Fair-t (CHTF), amelyen a Digitális Jólét Program (DJP) és három partnercége is képviselteti magát.


A tavalyi kiállításon Magyarország - díszvendégként - saját pavilonnal vett részt, idén a koronavírus okozta járványhelyzet miatt a kiállítást hibrid – félig online - formában rendezik meg.

A kiállítson három magyar cég is saját fejlesztéssel képviselteti magát: a HeatVentors fejlesztése a HeatTank innovatív hőenergiatároló az energetikai rendszereket teszi hatékonyabbá, csökkentve ezzel az energiafogyasztást. A SmappLab startup egy olyan digitalizált rovarcsapda családot fejleszt, amivel nyomon követhető a molyok rajzása és előre jelezhetők a különféle kártevők elleni védekezési pontok. Míg az E-Fásli a Peltier-elven működő TEC (thermoelectric cooler) segítségével 25 és 45 Celsius-fok között tartja a bőr hőmérsékletét, így megakadályozva a szövetroncsolódást.



A kiállításnak otthont adó dél-kínai Kuangtung tartományban lévő Sencsent a kínai hi-tech egyik kiemelt központjaként ismerik, több mint 5500 nagyvállalat, illetve mintegy 90 ezer, az IT-szektorban tevékenykedő vállalkozás működik ott, köztük a Magyarországon is jelen lévő Huawei, ZTE, BYD és Comlink.

A rendezvény közel 100 ezer négyzetméteren várja az érdeklődőket, és évente háromezer kiállító, valamint félmillió látogató vesz részt rajta.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.