Cél a hazai pénzügyi szektor digitalizációjának felgyorsítása

2019.04.26

A több mint 400 fős csütörtöki FintechShow2019 konferencián bemutatták Magyarország Fintech Stratégiáját és az MNB fintech programját, valamint szó esett az azonnali fizetés újdonságairól is.

A Digitális Jólét Program keretében elkészült Magyarország Fintech Stratégiájának szakmai konzultációra bocsátott változata. A most elkészült stratégiai tervezet célja olyan kedvező szabályozási és piaci környezet kialakítása, amelyben a pénzügyi szektor hagyományos és új szereplői által kínált innovatív technológiai és üzleti megoldások az ügyfelek számára egyszerűbb, olcsóbb és kényelmesebb ügyintézést, a nemzetgazdaság számára pedig erősödő versenyképességet eredményeznek – foglalta össze a stratégia elkészítésének célját Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője.


Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője

Hozzátette: A különböző ágazatok digitalizációjának előmozdítása mellett a DJP fontos törekvése az internet igénybevételét korlátozó anyagi és kognitív természetű tényezők összehangolt enyhítése. A kognitív természetű akadályok mérsékléséhez járulhat hozzá a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy, melynek koncepciója a fintech stratégiával összhangban, annak egyik kiemelt, kompetenciafejlesztési intézkedéseként készült el.

Ezzel párhuzamosan elkészült az MNB fintech stratégiája is, amellyel a jegybank a hazai fintech ökoszisztéma megerősítéséhez, a bankok és fintech cégek közötti partnerségek kialakulásához kíván hozzájárulni. Dr. Windisch László, az MNB alelnöke a FinTechShow-t megnyitó beszédében kiemelte, az MNB fintech jegybank kíván lenni.

További részletek: https://fintechzone.hu/a-csodtol-mentene-meg-a-fintechshow-gyoztese-a-vallalkozasokat/

Digitális Jólét Nonprofit Kft.