A Vodafone kínálatában is elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag

2017.10.16

A Vodafone Magyarország kínálatában is elérhető hétfőtől a Digitális Jólét Alapcsomag, amelynek elindulása óta a hétfői rendezvényen írták alá 11. alkalommal a védjegy használatáról szóló megállapodást - jelentette be Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón.

 

A rendezvényen Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója írta alá a védjegy használatáról szóló megállapodást.

 

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

 

Deutsch Tamás kiemelte: az internethasználat áfája az idén 18 százalékra csökkent a tavalyi 27 százalékról, jövőre pedig 5 százalékra mérséklődik. Hozzátette, a csökkentés és a Digitális Jólét Alapcsomag is az internethozzáférés anyagi korlátainak ledöntését szolgálja. A Digitális Jólét Alapcsomag azokat a 16 évnél idősebbeket célozza meg az országban, akik eddig nem voltak internethasználók, mert úgy vélték, hogy számukra még a legolcsóbb internethozzáférési lehetőség is túl drága - mondta.

 

A miniszterelnöki biztos közölte: a Digitális Jólét csomagban egy színvonalas, minőségi internetszolgáltatást nyújtanak, olyat, ami a legszerényebb anyagi helyzetben élők számára is nagy eséllyel hozzáférhető.

 

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

 

Deutsch Tamás szólt arról is, hogy 20 magyarországi hírközlési és távközlési szolgáltató pályázott eddig a Digitális Jólét Alapcsomag védjegyének használatára, közülük 14 pályázatot bíráltak el és mind a 14 sikeres volt.

 

Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese kiemelte: a vállalat a piacon elérhető legalacsonyabb áron - havi 1113 forintért - kínálja a Digitális Jólét Alapcsomagot, amely 1 gigabyte adatforgalmat tartalmaz egy év hűségidő vállalása mellett. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy 2018. január 1-től a Digitális Jólét Alapcsomag havidíja az internethasználat áfájának csökkentése miatt 990 forint lesz.

 

A miniszterelnöki biztos kérdésre válaszolva kifejtette: a Digitális Jólét csomag indulása óta több mint 10 ezer érdeklődőről számoltak be a szolgáltatók, számuk vélhetően az év vége felé tovább emelkedik majd. Deutsch Tamás hangsúlyozta: azáltal, hogy a Vodafone is csatlakozott a Digitális Jólét Alapcsomagot szolgáltatók sorába, Magyarországon már nincs olyan település, ahol ha bárki szeretné igénybe venni az alapcsomagban elérhető rendkívül kedvezményes internethozzáférést, akkor valamelyik szolgáltató kínálatában ne találná meg.

 

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

 

Deutsch Tamás arra is rámutatott, hogy az elmúlt 1,5-2 évben a 16-74 éves korosztály körében jelentősen, a korábbi 72 százalékról 78 százalékra emelkedett a rendszeres internethasználók aránya. Az európai uniós átlag 79 százalék - tette hozzá.

 

Elmondta, a kormány arra törekszik, hogy Magyarország a következő 2-3 évben megvalósuló sikeres programoknak köszönhetően úgy induljon neki a 2020-as éveknek, hogy azoknak az uniós országoknak a sorába tartozzon, amelyekben  a legmagasabb a rendszeresen internetezők aránya. Hozzátette: ezt szolgálja például a Szupergyors Internet Program is, amelyben minden magyar háztartásban elérhető lesz a másodpercenkénti legalább 30 megabyte sebességű vezetékes internet kapcsolat 2018 végére.

 

Deutsch Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyarországi mobilinternet-hálózat a világon a harmadik legjobb.

 

Budai J. Gergő az eseményen beszámolt a Vodafone Magyarország Alapítvány által a hátrányos helyzetű gyerekek digitális felzárkóztatása érdekében indított Digitális iskola programról, amelyben a vállalat az ország 25 iskolájában több mint 6500 hátrányos helyzetű gyermeket támogat digitális eszközökkel, például tablettel, és eszközönként havi 3 gigabyte mobilinternet hozzáféréssel.

 

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatójaként öt kontinens 26 országában van jelen és 49 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 523 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.