A Mesterséges Intelligencia Stratégia megvalósítása az mi-alkalmazások bevezetését segítő központok létrehozásával folytatódik

2021.06.21

Új pillérrel bővül a hazai MI ökoszisztéma intézményrendszere az MI Innovációs Központ révén, miután tavaly létrejött a magyar adatvagyon kezeléséért felelős Nemzeti Adatvagyon Ügynökség (NAVÜ), valamint az MI vonatkozású kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó MI Nemzeti Laboratórium (MILAB). Az MI-alkalmazások széles körű elterjesztéséért felelős MI Innovációs Központ részeként zalaegerszegi és debreceni székhellyel két vidéki Akcelerátor Központ is megnyílt, ahol a kkv-k konzultációs trénerek segítségével ismerkedhetnek meg az egyes MI-alapú technológiákkal. A közeljövőben továbbá Balatonfüreden létesül hasonló akcelerátor adat és MI hangsúllyal.


Az Akcelerátor Központokban futnak össze az MI ökoszisztéma intézményi kompetenciái: a kis- és középvállalatok igényeinek felmérését követően prototípusok megalkotására és tesztelésére nyílik lehetőség, vonatkozó kutatási erőforrások vonhatók be, míg a rendelkezésre álló tananyagokkal fejleszthetők az érdeklődők személyes készségei. 


Részletek az MI Koalíció honalján >>>

Digitális Jólét Nonprofit Kft.