A DJP az EFOTT Fesztiválon - Saját standunkon várjuk a vendégeket

2021.08.09

Egyedülálló 5G Rubik-kocka bemutató és kirakó bajnokság, lézeres lövészet, drónverseny- és bemutató – néhány azon izgalmas programok közül, amellyel a Digitális Jólét Program standja várja az EFOTT Fesztiválra a látogatókat.


A DJP és szakmai partnereinek célja, hogy az augusztus 10-én kezdődő, 6 napig tartó rendezvényen a fiatalok a DJP-ben megvalósuló, illetve megvalósult projekteket, digitális újdonságokat élményszerű programok által ismerjék meg, közelebb hozva ezáltal a témákat a fesztivál résztvevőihez.


A standra látogatókat további érdekes és helyszínre szabott fejlesztések is várják, úgy mint az okos város elemei, az okosbója és a napelemes pad.


Amennyiben nem tudsz személyesen részt venni a programokon, a honlapon helyszíni tudósítás formájában minden nap nyomon követheted a digitális tudományos, szórakoztató és sportvilág újdonságait, virtuális részese lehetsz a legtrendibb élményeknek.

Első nap:
Digitális bennszülötteknek szóló élményprogramok
az EFOTT-on


A Digitális Jólét Program (DJP) kifejezetten a fiatalok érdeklődését felkeltő módon mutatja be projektjeit az EFOTT Fesztiválon. A 2021. augusztus 10-15. között megrendezett fesztiválon a DJP standon mintegy negyven különböző program, játék és digitális újdonság várja a látogatókat a tudomány, az e-sport, a technológiai szimulációk és az államigazgatás világából.

 


A Digitális Jólét Program fesztivál megjelenésének a célja, hogy megismertesse és kézzel fogható közelségbe hozza a fiatalok számára is a digitális ökoszisztéma legújabb fejlesztéseit. Ennek szellemében alkották meg a DJP-standot az EFOTT Fesztivál területén, amelyen több tízezer fiatal vehet részt az élményt nyújtó programokban.

 

„Büszke vagyok arra, hogy a digitális világban élő korosztály számára is izgalmassá tudjuk tenni projektjeinket: már a nulladik napon azt tapasztaltuk, hogy akár órákat is örömmel töltenek el a látogatók a standunkon. Itt részt vehetnek a Nokia - BME fejlesztésében megvalósult digitális Rubik-kocka kirakó bajnokságon, a sportarénában kipróbálhatják az e-sportot, mesterséges intelligenciával működő szimulációkat próbálhatnak ki, a bejáratnál lévő Mobil Kormányablak Buszban pedig eSzemélyit is készíthetnek.  Az egészségmegőrzésre is gondoltunk, ezért a digitális termelői piacot is meghívtuk, hogy friss gyümölcskészítményeik jutalomként szolgálhassanak a játékok nyerteseinek” – összegezte a program legfőbb elemeit dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője.

 

A szerdai nyitónapon a stand otthont ad két, az egyetemisták mindennapjaihoz szorosan kapcsolódó előadásnak is. 15:30 órakor Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajossal, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökével és a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökével, valamint Sánta Jánossal, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club e-sport vezetőjével beszélget Csisztu Zsuzsa az egyetemi sportéletről és annak különböző dimenzióiról.


16:30 órakor pedig az oly sok fiatalt érintő felsőoktatási modellváltásról beszélget Prof. Dr. Stumpf Istvánnal, a felsőoktatási modellváltásért felelős kormánybiztossal dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője.

 

A Nemzeti Adatvagyon Ügynökség egy saját fejlesztésű társasjátékkal, az A.D.A.T.-tal (A Digitalizációs Alapok Társasjátéka) vezeti be a fiatalokat az adatok hasznosításának világába. Emellett az analóg fotók digitális megőrzésére létrehozott Kézai Simon Program keretében Instax polaroid fotókat készítenek a fesztiválozókról, akik fotóversenyen is részt vehetnek.

 


A HUNEXPERT és a Doktoranduszok Országos Szövetsége karriertanácsadással várja a standra érkezőket, illetve lehetőség van regisztrálni a tavaly december óta zajló MI Kihívásra is, amelynek teljesítésével a legszerencsésebbek PS5 konzolt vagy értékes videókártyát is nyerhetnek.


A Belügyminisztérium és NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. standjához érkezők több interaktív programmal is találkozhatnak. Kipróbálhatják például az elektronikus ügyintézési oszlopot, megismerkedhetnek a MIA chatrobottal és a NISZ videotechnológiával történő azonosítási szolgáltatásával is. Sőt, a látogatók azt is megtudhatják, milyen egyszerűen – mindössze néhány kattintással – igényelhető online a vezetői engedély vagy az Európai Uniós digitális Covid-igazolvány. A NISZ mindemellett számos más érdekes programmal, játékkal és meglepetéssel szeretné felhívni a figyelmet a közigazgatásban alkalmazott legújabb digitális szolgáltatásokra. A társaság célja, hogy az esemény látogatói első kézből értesüljenek az e-ügyintézési folyamatokról, valamint az új, mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatásokról, és akár testközelből is megtapasztalhassák azok előnyeit.


A Digitális Jólét Program egyik fő látványosságával ér véget a programsorozat: a zárónapon, szombaton egy bemutató drónversenyen, az első Tinyhawk Indoor Drone Competition 2021 keretében hivatásos versenypilóták mutatják be a drónversenyek nem mindennapi hangulatát. A 12 órakor a HÖOK sátorban kezdődő program végén azok az érdeklődők is kipróbálhatják a drónversenyzést, akik a korábbi napokon a drónszimulátorokon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

Térképek a fesztivál helyszíneiről:Facebook-on élőben követhető események:

  1. 08.11., szerda

15:30   Egyetemi sportélet és annak különböző dimenziói

Link: https://fb.me/e/jv4m7Rplp

16:30   Felsőoktatási modellváltás

Link: https://fb.me/e/IumZ2bg9

 

  1. 08. 14., szombat

12:00   1st Tinyhawk Indoor Drone Competition 2021

Link: https://fb.me/e/1ECQCFf0P

 

További információ kérhető:

Digitális Jólét Program

E-mail-cím: sajto@djnkft.hu

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.