Esélyeink és kihívásaink a digitális transzformáció világában

2020.09.01

Száznégy előadással és hat tematikus szekcióval várják az érdeklődőket a szeptember 2-án induló háromnapos, online NETWORKSHOP konferencián. 


Az immár huszonkilencedik alkalommal megrendezendő konferencia kiemelt jelentőségű a magyarországi kutatási, felsőoktatási, köznevelési, valamint közgyűjteményi digitalizációval foglalkozó közösségek, és egyúttal az informatikai szektor szereplői számára. A konferencia az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Digitális Jólét Program, valamint a HUNGARNET Egyesület együttműködésben valósul meg.


A rendezvény előadásai a digitális infrastruktúrák, elsősorban az adathálózatok és arra épülő alkalmazásaik terén elért fejlesztési eredményekről és alkalmazási tapasztalatokról adnak szinte teljes körű áttekintést, de betekintést engednek a magyarországi IT ipar legújabb eredményeibe is. Az esemény a digitális transzformáció kibontásával a konferencia hagyományos struktúráját megújítva, a rohamléptekkel fejlődő digitalizáció új komponenseinek bemutatásával  igyekszik elérni azt a célt, hogy széles körben ismertté tegye a legújabb fejlesztési irányokat, így megismertesse a hallgatósággal a nemzetközi trendeknek megfelelően egyre jelentősebb e-Infrastruktúra komponenseket (cloud, szuper-számítástechnika, tárolási infrastruktúra stb.), valamint ezek új alkalmazásait (kollaborációs és adat-infrastruktúrák, tárgyak internete stb.) is. A szekció-előadások idén a hálózati kutatás eredmények más ágazatokban való hasznosításához kapcsolódnak.


A konferencián a Digitális Jólét Program számos szakértője mutatja be a digitalizáció különböző ágazati eredményeit, a jövő vízióit, valamint a program futó projektjeit a digitális kompetencia fejlesztéstől az 5G infrastruktúráig. 


További információk: https://nws.comp-rend.hu

Digitális Jólét Nonprofit Kft.