Online testnevelés órákkal búcsúztatja a tanévet a Digitális Jólét Program

2021.06.11

Rendhagyó online testnevelés órákat közvetít pénteken honlapján a Digitális Jólét Program, ezekhez bárki csatlakozhat és aktívan bekapcsolódhat az ország bármelyik iskolájából.


A Digitális Jólét Program keretében működő Digitális Sport Tudásközpont, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Európa Tanács együttműködésének eredményeként megvalósuló DigitalTesiLIVE! elnevezésű programban három különböző magyar városból, három magyar iskolából közvetít órákat labdarúgás (Debrecen), kézilabda (Győr) és kosárlabda (Budapest) sportágakban, a közvetítés pedig valós idejű sportanalitikai adatokkal egészül ki.


Az órákat a digitalisjoletprogram.hu/digitaltesilive oldalon lehet követni. Elsőként 9 órától kézilabda, majd 10-től kosárlabda, 11.00-től pedig labdarúgás órát tartanak.


A szervezők közleménye szerint a kezdeményezés iránt nem csupán Magyarországon, hanem az Európai Unió tagállamaiban is nagy az érdeklődés, így az órák nemcsak magyarul, hanem angol alámondással is hallgathatók.


„A program azonban nemcsak egy egyszerű streaming szolgáltatás, hanem módszertani bemutató is a testnevelés digitális támogatásának illusztrálására.


A testnevelési órák felépítésükben követik az európai gyakorlatot, mozgásanyaguk nem tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a testnevelő kollégák vagy a tanulók már ne ismernének, illetve ne végeztek volna korábban” – áll a közleményben, mely kiemeli, hogy a csatlakozó diákok a testnevelési órákon szokásos sportruházatban sportolhatnak, a részvétel semmilyen különleges előképzettséget nem igényel, a terhelést a szakemberek a 13-14 éves gyerekekre optimalizálták, de fiatalabb korosztályok bejelentkezése esetén a mozgásanyag életkornak megfelelő könnyített végzésére is lehetőség nyílik.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.