A Digitális Jólét Program egyetértési megállapodást kötött Thaiföld Digitális Gazdasági Promóciós Ügynökségével Bangkokban

2022.05.03

Üzleti napon vettek részt a Digitális Jólét Program (DJP), valamint a HYPER partnercégek képviselői április 21-én Bangkokban. A nagysikerű magyar-thai rendezvénysorozat második napján aláírásra került egy mérföldkőnek számító egyetértési megállapodás a magyar és thai szakmai felek között, a HYPER cégek pedig bemutathatták működésüket a thai Digitális Gazdasági Promóciós Ügynökség (DEPA) programjának keretén belül.


A magyar-thai okosváros tematikájú rendezvénysorozat második napján egy üzleti napon vehettek részt a szakemberek, melynek Magyarország Bangkoki Nagykövetsége adott otthont. A látogatás gyümölcsöző eredményekkel zárult, hiszen a magyar felek bemutathatták a DJP, különös tekintettel a digitális exportfejlesztés és az okosváros-fejlesztések, valamint a Hungarian Yellow Pages for Export Reconnaissance (HYPER) program és a Nemzetközi Közigazgatási Szakértői Rendszer (NKSZR) működését. Továbbá a thai kollégákkal megvitathatták a helyi lehetőségeket, illetve a különböző potenciális szakmai együttműködéseket is.


Az üzleti nap fő eseménye az egyetértési megállapodás aláírása volt a DJP működtetéséért felelős Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJ NKft.), valamint Thaiföld Digitális Gazdasági Promóciós Ügynöksége között. A megállapodás értelmében Thaiföld és Magyarország megegyezett a digitális gazdaság és társadalom fejlesztéseinek, valamint az okosvárosok területén történő együttműködésben. Az egyetértési megállapodás szerint mindkét ország célja a felek versenyképességének kölcsönös erősítése mind a hazai, mind a globális piacokon, továbbá a felek pozíciójának erősítése az okosváros-fejlesztésekhez kötődő területeken is.


Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője, miután bemutatta a DJP főbb működési területeit és eddigi eredményeit, beszédében a DEPA és a DJ NKft. között megkötött megállapodást méltatta. Hangsúlyozta, a DEPA képviselőjével megegyeztek a jógyakorlatok megosztásában, a magyar oldalról első sorban a digitális térségfejlesztési szakemberképzésre, a Településszonda módszertanra, illetve a Mesterséges Intelligencia Kihívásra fókuszálva. Emellett kiemelte, hogy ilyen távoli piacokon a magyar cégek számára a direkt piacra lépés nehezen kivitelezhető, ezért szükséges a helyi partnerek azonosítása, akár gyártás, disztribúció vagy üzemeltetés tekintetében.


Mindezeket figyelembe véve a két fél megegyezett az általuk mentorált cégek listájának kölcsönös megosztásában, valamint a kapcsolódási pontok közös feltérképezésében – mondta el Jobbágy László.


Az üzleti nap második felében a HYPER partnervállalkozások közül személyesen is megjelenő két cég, a Galladesign és a WebGarden Kft. bemutatkozhattak a DEPA Smart City Ambassador programjának keretén belül.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.