Újabb okoseszközöket kaptak a nehéz helyzetben lévő tanulók

2020.05.06

A Digitális Összefogás akció keretein belül az Edutus Egyetem első felsőoktatási intézményként 16 laptopot adományozott hátrányos helyzetű, gyermekotthonban élő fiataloknak Komárom-Esztergom megyében.

A Digitális Összefogás és a Révész Máriusz vezette Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport közös munkájának köszönhetően a Komárom-Esztergom megyei Gyermekotthonok fenntartójához, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz 16 darab laptopot sikerült eljuttatni az Edutus Egyetem felajánlásának köszönhetően.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával Digitális Összefogás néven indított akció célja, hogy a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival, közös erővel legyőzhetőek legyenek a járvány okozta nehézségek. A Digitális Összefogásnak köszönhetően már 1,6 millió diák, 200 ezer tanár és egymillió munkavállaló számára olyan digitális szolgáltatások és alkalmazások állnak rendelkezésre, amelyek segítséget nyújtanak a digitális oktatásra és a távmunkára való átállásban. Eddig több mint 350 felajánlás érkezett, ebből mintegy 170 a Digitális Jólét Program oldalán is elérhető, több mint 160 pedig egyedi jellegű.


A Digitális Összefogás és Magyarország Kormányának Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportja közös erővel azért is tevékenykedik, hogy minden diák számára lehetővé váljon a távoktatásban való részvétel. Ennek megvalósítására célzott gyűjtést szerveztek, amelynek keretében új, vagy használt, működőképes informatikai eszközökkel kapcsolatos felajánlásokat várnak.  

Digitális Jólét Nonprofit Kft.