Tovább bővül a Digitális Jólét Alapcsomag

2019.10.02

Az Internet Hungary konferencián többek között a potenciális online platformszabályozás lehetőségeiről és veszélyeiről is tartottak workshopot, egy másik panelbeszélgetésen pedig a Digitális Jólét Alapcsomag szolgáltatásainak kiterjesztése került szóba.


A konferencia első napján az „Egyetemes reloaded – Avagy az egyetemes szolgáltatás revíziója követve a technológiai fejlődést, a piaci változásokat és a fogyasztói igények átalakulását” című panelbeszélgetésben dr. Kis Gergely a Digitális Jólét Alapcsomag Tanácsadó Testületi tagja elmondta, hogy a Digitális Jólét Alapcsomag a szolgáltatók támogatásával és együttműködésével jött létre. Kiindulva a DJA sikeréből, a Digitális Jólét Program megkezdte a munkálatokat a Digitális Jólét Alapcsomag+ létrehozása érdekében, mely az Alapcsomagtól eltérően, speciálisabb célcsoportot kíván megcélozni.

 

 

Dr. Csömör Magdolna elmondta, hogy a Vodafone-nál 15.000 főnél is több előfizetője van az Alapcsomagnak, mely mutatja annak sikerét és hasznosságát, hiszen a DJA nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy internethez juttassa azon polgárokat, akiknek eddig nem volt erre lehetősége.


A panelbeszélgetés résztvevői fontosnak tartják az olyan közös együttműködést állam és a piaci szereplők között, mint az Alapcsomag, melynek célja a polgárok internethez juttatása, melyre tekintettel Kőrösi Gábor záró gondolatként kihangsúlyozta a Digitális Jólét Program ebben végzett kiemelkedő munkáját.

A potenciális online platformszabályozás lehetőségeiről és veszélyeiről is tartottak workshopot, az angol nyelvű beszélgetésen a Digitális Jólét Program álláspontját Both Vilmos képviselte. A résztvevők mindegyike egyetértett abban, hogy az új média megjelenésére való tekintettel szükséges a szabályozás, melynek pontos tényeken (evidence-based) kell alapulnia.

 


Both Vilmos elmondta, hogy a Digitális Jólét Program 2.0 keretében a „Hazai tartalomipar helyzetének erősítése” érdekében elkészült tanulmányok már tartalmaznak olyan intézkedési javaslatokat, melyek megoldással szolgálhatnak a workshopon is felvetett problémákra.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.