Társadalmi egyeztetés alatt a Digitális Élelmiszeripari Stratégia

2021.04.26

2021. május 5-ig bárki véleményezheti a Digitális Jólét Program (DJP) keretében készült Digitális Élelmiszeripari Stratégia (DÉS) első verzióját.


A DÉS elkészültének célja, hogy hazánkban olyan stabil élelmiszerfeldolgozás és élelmiszerellátás valósuljon meg, amely a hosszútávon piacképes, profitot termelő élelmiszeripar megteremtését szolgálja. A célok között konkrét cselekvési tervvel szerepelnek a digitális, automatikai és robotikai technológiák intenzív élelmiszeripari alkalmazásai, amelyek hosszabb távon a termelés és feldolgozás, valamint humánerőforrás-gazdálkodás hatékonyságának fokozásához, a hulladékok és egyéb környezetet szennyező/terhelő anyagok kibocsájtásának csökkentéséhez vezetnek.


Az Agrárminisztérium (AM), az Innovációs és Technológia Minisztérium (ITM), az érintett élelmiszeripari szakmai szervezetek és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közreműködésével készült dokumentum végleges formájának elnyeréséhez a következő lépés a társadalmi egyeztetés.


Most a DÉS szakmai összefoglalóján keresztül bárki betekintést nyerhet a tartalomba, és elküldheti észrevételeit az elelmiszeripar@djnkft.hu email címre 2021. május 5-ig.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.