Sikeresen szerepeltek a magyar ICT fejlesztők Stuttgartban

2021.06.02

Véget ért a magyar stuttgarti főkonzulátus és a Digitális Jólét Program Digitális Exportfejlesztési Tudásközpontjának közös online rendezvénysorozata, ahol a HYPER-rendszerben regisztrált magyar cégek kaptak bemutatkozási lehetőséget és esélyt, hogy a német piacon is megjelenjenek.

 

A magyar stuttgarti főkonzulátus, a térség legnagyobb értékesítési egyesülete, a CDH Baden-Württemberg és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. közös „Smart city” és „Digitális megoldások” című eseményeit követően megállapodás született, hogy a HYPER-rendszerben regisztrált cégek kedvezményes együttműködési lehetőséget kapnak, és a vállalatokat a Handelsvertreter szövetség is segíti a piacon való megjelenésben. A CDH vezetője emellett felajánlotta, hogy hetente jelentkező hírlevelükben helyet biztosítanak a rendezvényen bemutatkozott cégek számára is.

 

A stuttgarti főkonzulátus munkatársai azt ígérték, hogy felveszik a kapcsolatot minden előadóval, és személyre szabott programot indítanak velük a német piacon történő exportfejlesztés céljából, valamint minden résztvevő HYPER-cégnek célzott német partnerlistát küldenek. Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa és a DJ Nkft. további közös lépésként újabb bemutatkozási lehetőségeket készít elő a helyi gazdasági minisztérium egyik háttérintézménye és más szakmai szervezetek bevonásával, illetve őszre, lehetőleg már személyes részvétellel zajló, nemzetközi kiállításhoz kötött üzleti eseményt is szervez.

 

A rendezvényeken köszöntőt mondott Paczér Balázs, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakértője, Katja Rudolf, a CDH Baden-Württemberg igazgatója és dr. Izsák András, a stuttgarti magyar főkonzulátus vezetője. A meghívott cégek között szerepelt az Agora Solutions Software Kft., a Clift Climbing Kft., a Cultware Kft., a Galladesign Kft., a Prodexp, a Spritz International Kft., az Asura Technologies Ltd., az Alsad Medical, a WaterScope Kft. és a Dilaco Lighting Kft., amelyek képviselői a Smart City témában mutatkoztak be. A Digitális megoldások rendezvényen pedig következő kilenc HYPER cég, az Aeriu Smart Solutions Kft., a MORTOFF IT Consulting and service Kft., a Webkey Development Kft., a White Hat IT Security Kft., a Login Autonom Kft., a Precognox Kft., a Proworx Digital, a Z-Elektronika Kft. és a Blackbelt Technology Kft. képviselői mutatták be innovatív termékeiket és szolgáltatásaikat.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.