Megjelent a Digitális Krónika III. évfolyamának 5. száma

2022.03.30

Címszavakban: a kiberbiztonsági ismeretek oktatása már óvodás korban elkezdődik Észtországban; Zanzibárban már elektronikus úton is beszedhetőek lesznek a kormányzati követelések, így az adók is; Brazília is elfogadta saját keretdokumentumát a mesterséges intelligencia előnyeinek kiaknázása és kockázatainak mérséklése érdekében; az Egyesült Királyság a digitális kormányzás területén elért legutóbbi eredményeiről és további terveiről tett közzé beszámolót; a Singpass digitális kormányzati platform továbbfejlesztése nyomán bevezették a mobil vezetői engedélyt és bővítették a GovWallet digitális fizetési platformot is Szingapúrban; a vietnámi kormányzat célja, hogy a vidéki területeket modern, fejlett mezőgazdasági termelési központokká alakítsák át 2050-ig; a Smart Government Innovation Lab keretei között új megoldást dolgoztak ki a mobileszközök azonosítására Hong Kongban.

A Digitális Krónika legújabb számának Digitális Kisokos rovatában megtudhatjuk mi az a kiberbiztonság, míg Körkép rovatunk arra ad választ, hogy mik a munkaerőpiaci kihívások kezelésének fő lehetőségei a digitalizáció korszakában. Az eheti számunk Fókuszában a víz és a digitalizáció áll, vagyis azt járjuk körül, hogy hogyan járul hozzá a NAIADES-projekt a hatékony vízgazdálkodáshoz. Továbbá ismét érdekes olvasmányi ajánlásokat kaphatunk az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlóból, ahogyan a 7 nap – 7 digitális válasz című nemzetközi hírcsokor rovatunk is visszatér.


A Digitális Krónika ötödik számában fontos információkat találunk a WSIS Prizes 2022 pályázatáról, melynek keretén belül a Digitális Jólét Nonprofit Kft. két projektjét is beválogatták a legjobbak közé.


A Digitális Krónika legfrissebb száma itt elérhető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.

További hírek betöltése