Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 2. száma

2021.01.26

Címszavakban: a Davos Agenda idén a járvány okozta válsághelyzettel összefüggő globális csúcsvezetői párbeszédeknek ad helyet; az ENSZ kinevezte első technológiai megbízottját, célja a kb. 3,6 milliárd „offline” ember digitális világba történő bekapcsolása lesz; a Google Térkép a jövőben koronavírus-védőoltásokkal kapcsolatos információkat is tartalmazni fog; Kínában dinamikusan halad előre az 5G-hálózat fejlesztése; az Egyesült Királyságban fogvédőbe épített chipet fejlesztettek a sportolók fejsérüléseinek mérésére; tovább növekszik a kriptoeszközök elfogadottsága a vállalati szférában.


Ezen a héten a Körképben a digitális onboarding térhódításával ismerkedhetünk meg a pénzügyi szektorban, míg a Fókuszban a kvantumszámítógépekről olvashatunk részletesen.


Megszokott rovataink, a Digitális Európa hírek, a Digitális Kisokos, valamint az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlója is folytatódnak a Digitális Krónika legfrissebb számában.


A 7 nap - 7 digitális válasz rovat pedig ismét nemzetközi hírcsokorral mutatja be a digitális világ történéseit. A Digitális Krónika teljes anyaga itt megtekinthető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.