Koronavírus vs. digitalizáció: jön a rendhagyó jubileumi Infoparlament

2020.06.09

"Elmondható, hogy az infokommunikáció szerepe jelentősen megnőtt a járványhelyzetben, de vajon összességében milyen lesz a világ a koronavírust követően, és hogyan fognak élni az emberek ebben a megváltozott helyzetben?" – többek között ezekre a kérdésekre is keresik a választ az idén jubiláló, 10. Infoparlamenten, amelyet a koronavírus okozta járványhelyzet miatt az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ezúttal online formában tart meg, 2020. június 11-én, csütörtökön.


A Digitális Jólét Program (DJP) vezetői és szakértői idén is részt vesznek az égető válaszok keresésében:

  • Dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője köszöntőjében beszámol majd a DJP koronavírus idején tett intézkedéseiről. 
  • Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft (DJN Kft.) ügyvezetője előadásában a DJP eredményeit és terveit, valamint DJN Kft. COVID19 kapcsán megszerzett tapasztalatait osztja meg. Előadása 12:35 - 13:00 között ingyenes regisztráció után az innoworld.computerworld.hu weboldalról is követhető vagy a Computerworld Facebook és Youtube csatornáján regisztráció nélkül megtekinthető.
  • Az “Életünk bitekben – Átalakuló életünk” c. szekcióbeszélgetésben Mácz Ákos, a DJP divízióvezetője is “górcső” alá veszi a felhasználói szokások módosulásait, azt a kérdést, hogy általánosságban miként változott meg eddigi (városi) életünk, vásárlási szokásaink és a munkavégzésünk”.

  • Horváth Ádám, a Digitális Jólét Program állandó szakértője a “Karantén-suli - Szép új világ?!?” c. szekcióbeszélgetésben többek között arról ad majd tájékoztatást, hogy digitális téren melyek az elmúlt időszak tapasztalatai az oktatásban és mi várható a jövőben? 

  • Kocsis Dávid, a Nemzeti Adat Tudásközpont szakmai vezetője a “Karantén-suli – Adatosított gyerek” c. szekcióban a digitális ökoszisztéma legfontosabb jószágát, az adattal kapcsolatos kérdéseket járja majd körbe beszélgetőtársaival. 

  • Dr. Stubnya Gusztáv, a Digitális Jólét Program egészségügyi szakértője az “Életünk bitekben - eHealth másképp - egy ágazat küzdelme a kulisszák mögött” c. szekcióbeszélgetés moderátoraként társaival a magyar egészségüggyel kapcsolatos dilemmákat elemzi majd.

A részletes program itt olvasható >>>

Digitális Jólét Nonprofit Kft.