Fintech Szalon – A blockchain technológia és a kriptovaluták piaci trendjei

2021.03.01

Idén is folytatódik a Digitális Jólét Program (DJP) Fintech Szalon elnevezésű programsorozata, melyet idén először január 26-án, a pandémia miatt online platformon rendeztek meg. Az idei első rendezvényen három szakértő mutatta be a kriptogazdaság helyzetét és trendjeit, valamint a blockchain technológia hasznosításának lehetőségeit.

Az idei első Fintech Szalon során arról tudhattunk meg többet, milyen módon befolyásolta a koronavírus-járvány a kriptogazdaság szereplőit: az előző év első felében ez a szektor is jelentős visszaesést élt meg, azonban ezt lendületes bővülés követte. A számos piaci tényező közé sorolhatjuk az intézményi befektetők növekvő érdeklődését, az USA piacélénkítő intézkedéseinek hatását és a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt növekvő igényeket is. A témában három szakértő szólalt meg: dr. Sebestyén Géza, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke és Mogyorósi Attila, a CoinCash ügyvezetője.


A Fintech Szalon minden alkalommal a pénzügyi ágazat egy-egy kiemelkedő és digitalizációban érintett kérdéskörét vizsgálja meg egy egyetemi kutatói előadás, illetve szakértői prezentációk keretében. A szalonokra a hazai digitális ökoszisztéma és pénzügyi szektor meghatározó képviselőit hívják meg. A szalonok célja, hogy tájékoztassa a szakmapolitikai szereplőket azon legégetőbb kérdések kapcsán, amelyeknél azonnali beavatkozásokra és akciókra lehet szükség.


A DJP Fintech Szalon legfrissebb adását itt lehet megnézni.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.