Évente 30-40 óra plusz szabadidőt nyerhetünk mindannyian a Fintech fejlődésével

2020.03.11

A digitális átállás lesz a gyógyír arra, hogy a jövőben a magyar pénzügyi rendszer működése európai összehasonlításban is olcsóbbá váljon. A Digitális Jólét Program (DJP) által menedzselt digitális átállás részeként a pénzügyi szféra számára megírt Fintech (pénzügyi technika) Stratégia azt célozza, hogy a magyar polgárok számára olcsóbbak, egyszerűbbek, átláthatóbbak és emellett közérthetőbbek is legyenek a hazánkban elérhető pénzügyi megoldások.


Az átállás zökkenőmentességét és a magyar emberek pénzügyi tudatosságának elterjesztését egyaránt támogatja a DJP által koordinált Fintech Szalon, amelyen a pénzügyi, banki, biztosítási és akadémiai szektor digitális pénzügyi fejlődésben érdekelt képviselői egyeztetik a jövőben havi rendszerességgel a digitális pénzügyi fejlődést leghatékonyabban támogató lépéseket - mondta Gál András Levente, a Digitális Jólét program (DJP) szakmai vezetője a Magyar Rádió Napközben című műsorában.


A DJP célul tűzte ki, hogy szakmai műhelyként olyan Fintech Stratégiát tegyen le a kormány asztalára, amely azt is feltárja, hogy szabályozási oldalról az állam hogyan támogathatja a Fintech fejlődését, mivel ösztönözheti leginkább azt, hogy a Magyarországon élő emberek és a hazai vállalkozások is jelentős pénz-, és időmegtakarítással jussanak hozzá a különféle pénzügyi (hitelek, biztosítások, számlanyitások, számlafizetések, lízingek stb.) konstrukciókhoz - közölte Gál András Levente.


Elhangzott: áprilisban a Fintech Szalon zártkörű rendezvényén a mesterséges intelligencia és az ügyfélélmény fokozása témakörét járják majd körbe a szakemberek.


Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője a már hazánkban is zajló fintech forradalom részeként az otthonról vagy zsebből, okostelefonról indítható, gyors és időt megtakarító banki online utalásokat, az egyre több bankszolgáltatónál elérhető, személyes ügyintézést kiváltó videóazonosítással zajló ügyintézési rendszert, avagy az egyre inkább teret hóditó pénzügyi applikációkat említette olyan példaként, amely a fintech térhódítása révén egyre jobban elterjed a köztudatban hazánkban is.


A pénzügyi digitalizációtól való idegenkedés mérséklését (így például a mobilapplikációk által biztosított könnyebb utak elterjedését, a fiatalok pénzügyi tudatosságának emelését és a kiber biztonsági rendszerek fejlődését) elemző interjú további részletei itt meghallgathatók.



Digitális Jólét Nonprofit Kft.