Stratégiai megállapodás a Vietnam Innovation Network in Europe magyarországi leányvállalatával

2022.04.12

A VINEU a Vietnam Innovation Network ötödik alhálózata, amelynek feladata a Nemzeti Innovációs Központ (NIC) munkája elősegítése Vietnám modernizációs törekvése támogatása céljából. A National Innovation Center (NIC) a vietnami tervezési és beruházási minisztérium (Ministry of Planning and Investment of Vietnam) egyik háttérintézménye. Február elején az MKIK Ázsia Tagozatán keresztül a Digitális Jólét Program megkeresést kapott a Vietnam Innovation Network in Europe (VINEU) szervezettől, amely gazdasági kapcsolatait kívánta elmélyíteni Magyarországgal. Az előzetes tárgyalások során előkészített együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására április 11-én került sor. Az eseményen a VINEU Hungary képviselője Dr. Thieu Ngoc Lan Phuong asszony vett részt.

 

Vietnám felismerte a digitalizáció fontosságát, és már eddig is komoly erőfeszítéseket tett a 4.0 ipari forradalomba történő bevonására, de jelenleg még számos problémával kell megküzdenie. A Kormány a közelmúltban jóváhagyta a Nemzeti Digitális Átalakítási Programját 2025-ig, amely egyúttal előrevetíti törekvéseit 2030-ig. A kezdeményezés elősegíti a digitális átalakulás felgyorsítását a tudatosság, a vállalati stratégiák, valamint a vállalkozások, az adminisztráció és a termelési tevékenységek digitalizálására irányuló ösztönző programok révén.

 

A Program a digitális átalakulást nyolc ágazatban helyezi előtérbe, beleértve a pénzügyi és banki szektort, az egészségügyet, oktatást, mezőgazdaságot, közlekedést, logisztikát, energiát, természeti erőforrásokat, valamint a környezetet és a gyártást. A stratégia jelentős lehetőségeket kínál mind a vietnámi, mind a nemzetközi befektetők, valamint a digitalizáció területén működő cégek/ induló vállalkozások számára. Ennek okán tett a VINEU javaslatot a DJP számára az együttműködésre.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.