Együttműködési megállapodást kötött a Digitális Jólét Nonprofit Kft. és a Kalocsai Innovációs Központ

2021.05.24

Együttműködési megállapodást kötött a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJ NKft.) május 13-án, csütörtökön. A dokumentum alapján színvonalas okos város fejlesztések valósulhatnak meg a Bács-Kiskun megyei településen.


A megállapodás aláírásakor Balla Attila, a DJ NKft. digitális vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese azt ígérte, azon fognak dolgozni, hogy előremutató, előrelátó fejlesztések valósuljanak meg Kalocsán. Ezt segítheti a Digitális Jólét Program (DJP), ami a legnagyobb digitális ökoszisztémával rendelkezik, így nemcsak az okos város, de oktatási és gazdasági területen is számíthat rá a város. Az ügyvezető-helyettes felhívta a figyelmet, hogy már megvizsgálták, pontosan milyen fejlesztések valósulhatnak meg Kalocsán és környékén. A fő szempont, hogy a fejlesztéseknek növelniük kell a társadalmi jólétet és az életminőséget.


A tervek között szerepel - folytatta Balla Attila – egy okosuszoda létrehozása, de a távlati célok meghatározásához idén nyáron a Településszondát is „bevetik”, aminek éppen az a funkciója, hogy meghatározza a legfontosabb igényeket és beavatkozási pontokat a lakosság és a helyi gazdasági szereplők bevonásával. „Ezek megalapozzák azokat a jövőbeni elképzeléseket, amelyek fenntartható módon szolgálják majd a Kalocsán élők életminőségét. Ez történelmi lehetőséget jelent a városnak és környékének” – emelte ki az ügyvezető-helyettes, azzal együtt, hogy a megállapodás ennek a lehetőségnek a megvalósulását segíti.


Filvig Géza, a város polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy Magyarország ne maradjon le a digitalizációs versenyben. Ezt éppen a Digitális Jólét Program létrehozása támasztja alá leginkább, hiszen a szervezet már 2015 óta működik, és azóta hajtómotorja az ország digitalizációjának. „A cél, hogy Kalocsa is bekapcsolódjon a digitalizációs folyamatokba, amelyek a helyi polgárok javát kell, hogy szolgálják” – hangsúlyozta a polgármester. A Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpont segítségével egy még élhetőbb és vonzó település képe rajzolódhat ki a jövőben – fűzte hozzá. Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtóeseményen közölte, kiemelt céljuk, hogy a helyi emberek életét jobbá tegyék, ebben nyújt támogatást a DJN Kft. A fejlesztések az infrastruktúrát, a városképet és a gazdasági környezetet is érintik majd – fűzte hozzá.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.