Együttműködési megállapodás olasz üzleti partnerekkel

2019.11.27

Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiájának egyik fő célja a hazai digitális megoldások kivitelének növelése és a nemzetgazdaság számára előnyös hasznosítása. Ezért is kiemelkedően fontos, hogy együttműködési megállapodást kötött az olasz partnereivel egy november 25-én tartott budapesti fórumon.


A Digitális Jólét Program megvalósítása során szakembereink arra törekszenek, hogy megteremtsék a széles körű társadalmi párbeszédet. Ebben a munkában számítanak a szakmai, társadalmi, érdekképviseleti és a tudományos szervezetek közreműködésére, illetve együttműködésére. Ebben a szellemben szervezték – első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal – az Orosz-Magyar Digitális Export Fórumot, amit november 25-én tartottak a fővárosban. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen az exportálni szándékozó, magyar tulajdonú és magas hozzáadott értékű cégeknek, startup-oknak, illetve vállalkozóknak.


A fórumon bemutatkoztak a meghívott magyar vállalkozások és azok az orosz cégek, melyek azért érkeztek, hogy megfelelő partnert találjanak szolgáltatásaik, termékeik közös fejlesztésére, üzleti kapcsolataik bővítésére. A fórum kezdetén írták alá az együttműködési megállapodást az Olasz Iparosok Szövetségének Digitális Szakosztálya, a Monza és Brianza Régió Iparosok Szövetsége, valamint a Digitális Jólét Nonprofit Kft. között a nyáron megrendezett olasz-magyar üzleti fórum eredményeként.


A megállapodás értelmében folyamatosan tájékoztatják egymást digitális fórumaikról, rendezvényeikről, sőt közös rendezvényeket is szerveznek. Internetes felületeiken bemutatják a digitális szektorban működő vállalkozásokat, és együttműködnek nemzetközi projektekben. A megállapodást Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve a két olasz szervezet elnöke, valamint elnökhelyettese írták alá.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.